En mann og en sort hest. Mannen holder en rosebukett
Hongslo Viktoria og Martin Kjøren.

Seier til Hongslo Viktoria på Varig Orkla Arena

Publisert

Det ble en stor dag for våre hester på rikstotoløpene på lørdag.
Martin Kjøren har satt opp Hongslo Viktoria i topp stand, og når han attpåtil hadde engasjert landschampion Eirik Høitomt til kuskejobben, ja da måtte det gå bra. Tet fra start til mål og ny rekord på 1,27,9. Og 50 000kr inn på konto. Viser seg at det går an og trene hest i Negard Almberg. Bratte bakker der, og det gir sterke hester.

En sort ponni traver rundt banen med en person bak
Ponnien Rabalder som starta, kusk Thea Marie Pettersen Stranden.

Litt bakhistorie med den her merra.
Som unghest var ho født hos Thorleif Dahl på Monset-jåren. Da han fikk helseproblemer fikk han god hjelp av Martin. Og like før han døde så fikk Martin Hongslo Viktoria av Thorleif. Sikkert som takk for all hjelpa. Og Martin Kjøren har forvalta gaven på beste måte.Like imponerende var det med Frøy til Petter Baalsrud og Astrid Nyberg, som kom på 2. plass i Alm Rau Jos æresløp. Frøy har hatt det med å galoppere i hvert løp.
Nå var ho stødig og fin, kusk Inge Melby gjorde en god jobb der. Veldig artig med en opptur der nå, etter mange skuffelser før i år. men sånn er travsporten. Kan ikke gi opp om det butter litt imot.Så var det Tipo di Vittoria til Heidi, som etter noen uheldig løp der ho ikke har fått vist sitt potensiale, endelig fikk klaff. Dag Sveinung Dalen var kusk og han styrte ho inn til 3.plass på tiden 1,17,2. Heidi Røen Solheim gjør mye rett i treninga av den merra.I samme løp var Scarselli til Irene Løfaldli også med, var ikke så heldig med posisjonene ho, men 6.plass i rikstotoløp er uansett bra, spurta veldig bra på oppløpet. Gode venninner de to merrene, på samme transport innover. Det gjelder også eierne!Søyset Norah til Lene Søyset var også med i Alm Rau Jos æresløp, ho gkk bra, men nådde ikke opp denne gang. Men ho har mye inne den der.

Travsporten sliter som mange i dagens samfunn med rekrutteringa, få folk til å begynne med hest. Der er ponnitrav en fin inngang for barn og ungdom. I Surnadal driver Anne Line Dørum med et firma som heter Dørum Trav og Tren. Der samles det mange unger for å lære det grunnleggende i travkjøring med ponni. Lørdag var dem på Varig og starta med Rabalder, som er eid av Det Norske Travselskap, og trent av Dørum Trav og Tren. Og det endte med en flott 4.plass. Kusk for anledningen var Thea Marie Pettersen Stranden fra Bjugn. Artig at ho kjørte, det er ei jente som har slitt med sykdom hele livet. Men den nå 15 år gamle jenta har et pågangsmot og en viljestyrke som ikke er til å tro, og hennes families hester har bidratt mye der. Hestearbeid har holdt henne oppe og gitt henne et aktivt liv. Mye kunne vært skrevet om dette, men lar det bli med dette nå.

Powered by Labrador CMS