Mange sterke prestasjoner på travbanen

Publisert Sist oppdatert

Det har vært ei innholdsrik uke for våre travhester, og en masse sterke prestasjoner.

Vi begynner med forrige søndag, der det var lokalkjøring uti Sunndal. Det var pengepremier der, 5000 kr i førstepremie.

Irene Løfaldli tok turen med Danny Delight, og det kunne ikke gått bedre, sikker seier på tiden 1,20,8. Kusk for dagen var Lene Søyset, som kjørte et prikkfritt løp.

To damer som står med en hest mellom seg.
Kusk Lene og eier Irene etter seieren med Danny Delight på lokalkjøringa i Sunndal.

Så var det to surndalshester som var med i et såkalt mønstringsløp for 2-åringer. Der viste spesielt Villseira fine takter. Eiere her er Ann Toril van Tienen og Stine Grytskog. Lene Søyset hadde med Søyset Storm, også en spennende hest for framtida.

Ellers så var det oppvisningsløp for ponnier, der Anne Line Dørum hadde med to ponnier. De unge jentene Ane (9 år) og Lise (6 år) debuterte som kusker her. Anne Line driver en travskole som heter Dørum Trav og Tren. Ho legger ned en stor jobb der, veldig viktig for rekrutteringa til travsporten.

Torsdag tok Anne Line turen med ponniene sine til Nossum Travbane (Levanger). Der vart det 1. plass til Balder, og 2. plass til Daisy. De vart kjørt av lokale kusker fra Nord-Trøndelag.

Torsdag var det også kjøring på Bjerke, der det var kvalifisering til Norsk Travkriterium. Lene Søyset og Søyset Norah tok turen dit. Ho vart dessverre ikke kvalifisert til finalen. En av landets absolutt beste kusker, Åsbjørn Tengsareid var kusk.

Sist søndag var det ny kjøring på Varig Orkla Arena.

10 år gamle Danny Delight er i hysterisk form for tida. Selv om han har gått 149 løp, pluss et x-antall lokalkjøringsløp, så er han fortsatt like løpssugen. Nå ble det 2. plass på tiden 1,14,7, Atle Solhus var kusk på hesten til Irene.

Snonsøy Juva har også veldig fin form, denne gang ble det 3. plass med tiden 1,32,2, like bak vinneren. Jarle Morten Sørmo var kusk for hesten til Jon og Randi Fiske. Jon er ansvarlig trener her.

Soprano til Stall Sirius har startet lite i år, men gjorde en fin innsats nå, selv om det ikke ble premie. Tiden vart 1,32,0. Samme eier hadde Spang Anna til start i prøveløp. Ho har ikke startet på et år, og da må dem ut i prøveløp. Det klarte ho med glans, gikk 1,38,2. Trener for begge disse hestene er Lars Ole Harang.

Se løpene fra Bjerke og fra Varig Orkla Arena på www. rikstoto.no

Powered by Labrador CMS