Gavene fra Rindal Sparebank ble satt stor pris på. F.v. banksjef Magne Bjørnstad, Bodil Arnestad (Skogsletta grendalag), Richard Halgunset (Rindal Røde Kors), Oddbjørn Bolme (Rindal Skytterlag), Helen Nergård Tørset (Blæst'n), Jim Børset (Rindal IL), Ingmund Halgunset (Lomunda grendahus) og Ann Elin Hess Brønstad (Rindal skimuseums venneforening).

Andre runde med utdeling av "koronamidler"

Rindal Sparebank har satt av inntil en million kroner til lag og foreninger som er rammet av korona-situasjonen. Onsdag kveld ble det utdelt gaver til sju lokale organisasjoner som har mistet betydelige inntekter i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Rindal Sparebank driver for tiden med en omfattende ombygging og restaurering av lokalene sine. For å dele ut "koronamidler" til lag og organisasjoner valgte de derfor denne gangen å arrangere en uformell sammenkomst på Bolme pensjonat.


Arrangementer er en viktig inntektskilde

De fleste lag og foreninger har mer eller mindre faste arrangementer gjennom året, som gir dem nødvendige inntekter. I år har mange måtte avlyse sine arrangementer, og det merkes godt i kassen for de fleste. Staten har også støtteordninger, der man kan søke om kompensasjon for tapte inntekter. Rindal Sparebank har valgt å støtte dem som ikke får tilstrekkelig hjelp av Statens ordning.

Rindal Sparebank gir gaver til lag og organisasjoner hvert år, men i år har forstanderskapet i banken bevilget inntil en million kroner ekstra i "korona-støtte".

- Arrangementer er en viktig inntektskilde for mange, så avlysninger får store konsekvenser. Rindal Sparebank ønsker å være med og støtte lokalsamfunnet, og vi håper at dette bidrar ganske vesentlig til å holde hjulene i gang, sa banksjef Magne Bjørnstad.


Har gitt bort nesten en halv million hittil

Første runde av utdelingen skjedde på "Åpen dag" i Kulturvøkku. Der ble det utdelt ca 200.000 kroner. I denne andre runden ble det delt ut nærmere 300.000 kroner, så til sammen har Rindal Sparebank nå bidratt med neste en halv million kroner i ekstra støtte til lag og foreninger i bygda.

Disse gavene ble delt ut onsdag kveld:

Rindal skimuseums venneforening, kr 45.000,-
Musikkorpset Blæst'n, kr 10.000,-
Skogsletta grendalag, kr 6.700,-
Rindal Røde Kors, kr 20.000,-
Rindal IL, kr 138.500,-
Rindal skytterlag, kr 35.000,-
Lomunda grendahus, kr 23.500,-

Rindal skimuseums venneforening arrangerer normalt det meste av sine inntektsbringende aktiviteter om sommeren. I år har de måttet avlyse alt. Det omfatter blant annet den ukentlige søndagskafeen, museumsåpninga og grautdagen. Nå har de begynt å møtes igjen, og er i gang med å bake lefser som skal selges på utendørs julemarked, årets alternativ til den tradisjonelle Rindalsmessa.

Musikkorpset Blæst'n har også avlyst det meste. I en periode fikk de ikke en gang øve. Nå har de kommet i gang igjen med øvingene. Alt av innendørs arrangementer, og også noen av de vanlige oppdragene utendørs, har blitt avlyst, så det har vært smått med inntekter for korpset i år.

Skogsletta grendalag har måtte avlyse alle arrangementer, som 17. mai, oktoberfest og Halloweenparty for barn. De har også fått innvilget noe støtte fra lotteri- og stiftelsestilsynet.

Rindal Røde Kors har måttet avlyse sin planlagte basar, og har merket mindre inntekter fra flaskeinnsamlingen, ikke minst i perioden med hytteforbud. Mange fester og idrettsarrangementer som Røde Kors normalt deltar på har blitt avlyst. Arrangementer i regi av Røde Kors Omsorg har også blitt avlyst. Den lokale organisasjonen har gått på sparebluss dette året.

Kveldens største gave gikk til Rindal IL, som har måttet avlyse to dagers ST-cup i langrenn, Rindalscup, Småtrolluka, Camp Trollheimen, og mye mer.

Rindal Skytterlag har mistet de vanlige inntektene fra oppskyting, og skytterstevnet i Romundstadbygda måtte avlyses. Dette er klubbens to viktigste inntektskilder.

Lomunda grendahus har måtte avlyse formiddagstreffene og den planlagte balldagen. De har også tapt inntekter på grunn av mindre utleie.

Gavene fra banken kommer godt med for alle mottakerne, så dette initiativet blir satt stor pris på.


Støttet Rindalsfilmen, porten til Trollheimen og Trollheimsporten

Det kan nevnes at Rindal Sparebank i fjor tildelte midler til Rindalsfilmen, som har oppnådd stor suksess og vært fin Rindalsreklame rundt om i verden. I fjor ble det også tildelt midler til inngangsporten til Trollheimen i Skavlia i Helgetunmarka.

Tidligere i år har Rindal Sparebank, i likhet med Surnadal Sparebank og Surnadal kommune, gitt Trollheimsporten et stort bidrag til ny publiseringsløsning, som nylig er gjennomført.

Søknadsfrist til tredje og siste runde med koronamidler fra Rindal sparebank er 31. oktober.

Powered by Labrador CMS