Rindal skole:

Det er kaldt og friskt å bade i Igltjønna i februar.
Det er kaldt og friskt å bade i Igltjønna i februar.

Livsmestrings­uke med isbading

Publisert Sist oppdatert

Denne uka er det livsmestringsuke på ungdomstrinnet på Rindal skole. Torsdag var det aktivitetsdag ved Igltjønna, med valgfrie vinteraktiviteter som ski, aking, isfisking, bålkos, og isbading for de som ville prøve det.

Omtrent 20 av elevene valgte å bade, og de fleste var uti flere ganger. De varmet seg i badstua mellom dukkertene. Det så skikkelig kaldt ut, men også moro, både for de som bada og de som så på.

Rekorden for dagen ble 5 minutter vannet... veldig imponerende!
Rekorden for dagen ble 5 minutter vannet... veldig imponerende!
Isbaderne varmet seg i badstua.
Isbaderne varmet seg i badstua.
Her bygges det bålplass.
Her bygges det bålplass.
Fint friluftsområde ved Igltjønna.
Fint friluftsområde ved Igltjønna.

"Løft blikket"

Det er tredje året på rad at Rindal skole arrangerer livmestringsuke. Temaet i år er "løft blikket". Skolen ønsker å bevisstgjøre elevene på hvordan de kan være en støtte for andre, og hvordan de kan være en positiv ressurs i klassen, blant venner og i sosiale settinger.

– Vi tenker også på hvordan vi kan engasjere og ansvarliggjøre de elevene som bare står og ser på, eller som er "taus heiagjeng" når det foregår ting som ikke er OK. Hvordan kan vi gi de kunnskap og redskaper for å gripe inn og aktivt bidra til endring av situasjoner som oppleves som vanskelige for enkelte, sier rektor Mette Skjølsvold Aasen

Bakgrunnen for årets tema er et ønske om å gi elevene mer input på hvordan de kan være et medmenneske, hvordan de kan ta aktive valg og opptre på en positiv og konstruktiv måte i forhold til andre i ulike situasjoner.

– Vi vet hvor viktig det er med kontinuerlig og forebyggende arbeid i forhold til elevmiljøet, relasjonsbygging og bevissthet rundt hvordan vi opptrer i samspill med andre, sier Aasen.

Varierte aktiviteter

Elvene har en variert ukeplan, med innhold som går på teambuilding, samtaler om psykisk helse, matlaging, MOT, uteaktiviteter, og til slutt kino for alle på fredag.

Fra onsdag. Elevene på 9. trinn samarbeidet om å lag et hyggelig måltid til seg selv.
Fra onsdag. Elevene på 9. trinn samarbeidet om å lag et hyggelig måltid til seg selv.

De har hatt besøk av Adrian Lund, som har vært deltaker i 71 ° nord. Han holdt froedrag for elevene på dagtid og for foresatte på kveldstid. Adrian Lund har Tourettes syndrom, i ganske sterk grad. Han snakket om hvordan det er å leve med tourettes syndrom og hvordan han har håndtert mobbing. Gjennom sine foredrag øbsker ha å inspirere alle til å følge drømmene sine, og overbevise om at alt er mulig, så lenge du tør å tro på deg selv.

Skolen har også hatt besøk av mobbeombudet i Trøndelag, Hans Lieng, som hadde ei økt med elevene, og ei økt med personalet, med utgangspunkt i temaet "løft blikket".

De voksne som jobber på ungdomsskolen har hovedansvaret for aktiviteter, sammen med skolehelsesykepleier, kommunepsykolog og det lokale MOT-teamet.

MOT har satt opp en 'drømmestige'.
MOT har satt opp en "drømmestige".
Powered by Labrador CMS