Leder for Rindal skimuseums venneforening, Ann Elin Hess Brønstad, overrekker maleriet ”Sommereng” til Kari-Elin Bolme Løfaldli.

Tok avskjed med avdelingsleder

Publisert

Tirsdag kveld var det juleavslutning på Rindal skimuseum. Venneforeninga bruker å ha en slik markering av året som har gått i desember hvert år, i år med rømmegrautservering, gratislotteri og konkurranse ved bordene.

I år ble det ei spesiell avslutning på grunn av at avdelingsleder Kari-Elin Bolme Løfaldli no går inn i rekken av pensjonister. Derfor ble ikke årets julelag bare ei juleavslutning, men også et avskjedslag for avdelingslederen, noe som kom som en overraskelse på henne. Som hun selv sa, - jeg har veldig lyst til å gi oppmerksomhet, men er dårlig til å ta imot.

Leder for venneforeninga, Ann Elin Hess Brønstad, overrakte et maleri som gave fra venneforeninga med takk for godt samarbeid gjennom mange år. – Du har gitt oss tillit til å styre på og har godtatt de fleste av de ville ideene vi har hatt, for de har det vært mange av, sa Ann Elin. Gaven fra venneforeninga var et maleri av Tanja Heggem Grimsmo, ”Sommereng”. - Denne blomsterenga er et symbol på venneforeninga, sa lederen. - Noen av oss står foran og er høgrøstede og fargerike, mens andre er mer forsiktige både i væremåte og uttalelser. Noen går i front, mens andre holder seg mer i bakgrunnen og gjør ikke så mye av seg. Men alle er like viktige i denne foreninga, og hver enkelt bidrar med det de kan og vil.

Museumspedag Berit Kvam delte også rosende ord om sin leder, og takket for den gode mottakelsen og hjelpa de nyansatte har fått. –Du har vært som ei mor for oss, sa hun.

Avtroppende avdelingsleder med gaven fra venneforeninga.

Kari-Elin Bolme Løfaldli vi bli savnet både av Rindal skimuseums venneforening og de ansatte på museet og av mange andre som har vært gjester og kollegaer gjennom mange år. Men samtidig unner vi henne en roligere pensjonisttilværelse med rom for å dyrke familie og hobbyer og slippe å stille vekkerklokka på tidlig hver morgen.

Kari-Elin Bolme Løfaldli ble tilsatt som avdelingsleder ved Rindal Bygdemuseum i 2005, da museet var en del av Nordmøre museum. I 2014 ble et stort nybygg åpna, og museet ble til Rindal skimuseum . Og etter at Rindal ble overført til Trøndelag fylke, har skimuseet vært en del av MIST. (Museene i Sør-Trøndelag) Prosessen med å få ansatt ny avdelingsleder ved Rindal skimuseum er i gang, og ventes å være avklart med det første.

Powered by Labrador CMS