Grautkjerringene bak bordet: Maten er servert.

Museums­avslutning med Grautdag

Etter to års koronaopphold kunne Rindal skimuseums venneforning i år ønske velkommen til Grautdag igjen lørdag 20. august.

Publisert Sist oppdatert

Dette ble siste åpningsdag på skimuséet denne sommeren. Været var utrygt, og arrangørene var spente på om det også denne dagen kom til å bli regn. Det var satt opp telt og dekt på bord ute, en sjanse å ta i en regnværssommer. Men heldigvis spilte værgudene på lag og det ble en fin dag der gjestene kunne kose seg i oppholdsvær og sol. Et hundretalls personer møtte opp og hadde mange godord å si om maten, som var både rikelig og billig. Venneforeninga kunne i år by på rømmegraut, risengrynsgraut, gammeldags byggrynsgraut, dravle og morrhakk til grautpinne. Etterpå var det kaffe og kaker å få.

Tradisjonen tro ble grauten båret ut til musikk. I år var det Martin Trønsdal som ledet grautkjerringene med grautmarsj på torader.

Museet ønsker velkommen til Grautdag.
Grautmarsj.
Martin Trønsdal kan mer enn å bake hæmstelte brød. Han trakterer toraderen også.
Gjestene koste seg i sola.

Grautdag Rindal skimuseum

Powered by Labrador CMS