Folk rundt et bord som spiser grøt. Julebrød
Det serveres grøt til de 36 oppmøtte som takk for gode bidrag til et levende museum

Afterlems på Skimuseet

Her var det søg og god stemning.

Publisert

13. desember  var det avslutning på året for Rindal skimuseum sine venner. 36 møtte opp for å spise grøt. Trollheimsporten har til dels invitert seg selv og delvis blitt invitert inn på hele arrangementet. 

På vei inn til museumsområdet fra sentrumsleia bød det på utfordringer for alle og enhver. Porten lot seg ikke åpne, og dette var naturligvis tema rundt bordene. Noen hadde gått via barnehagen, andre parkert på andre siden av museumsområdet. Andre igjen tok mot til seg, kastet sparken over gjerdet og klatret etter selv. Man kan bare bli imponert over denne gjengen. De er spreke og de er kunnskapsrike.

Leder i Rindal skimuseums venner Ann Elin Hess Brønstad ønsket velkommen til grøt og afterlems, dette ble selvsagt gjort med ringing med matklokka. Hun fortalte at det var tre damer som hadde kokt grøt til alle elever og lærere på skolen, ca 150 elever. De gikk mer eller mindre rett på neste grøtkoking her på museet, hvor de kokte til nærmere 40 personer.

Når det gjelder ansette på museet var de preget av sykdom, og de fleste var fraværende. Imidlertid fikk vi hilse på Marlena Kjersem, som er museumspedagog. Henne vil vi nok se mer til det kommende året. 

mennesker rundt et bord. Juletre i bakgrunnen.
36 møtte til julegrøt med mandel og afterlems

Praten rundt bordene gikk lett, og de hadde mye å snakke om. De forteller gjerne om hva de holder på med når de møtes, men ingen vil stå frem som noen som bidrar mye. Om vinteren bruker de mye tid i kafeen her med strikketøyet. Noen har tidligere deltatt som syersker, andre baker og gjøre andre ting. På sommeren er de mye ute og bidrar på tunet.

Litt uventet fikk de også besøk av en slektsforsker i full Landsem-drakt, både skidress og lue. Ann Elin leste flere gode historier fra boka "Fleip og Foredrag". Dette skapte en god latter i salen. Det var meget god stemning og mye søg da Trollheimsporten snek seg ut av lokalene.

Powered by Labrador CMS