Torgdag i Rindal under Kulturvøkku 2023:

Torgdag i Rindal pleier å være godt besøkt.

- Vi har plass til flere!

Publisert Sist oppdatert

Tradisjon tro blir det igjen Torgdag i Rindal lørdag 8. juli under Kulturvøkku.

Trollheimsporten har snakket med arrangør Aktivitetskonsulenten Tom Godtland, tidligere daglig leder i Rindal Næringsforum. Han er igjen hyret inn av næringsforumet, og er allerede godt i gang med planleggingen.

Torgdagen har en lang tradisjon i Rindal med masse besøkende hvert år. I 2019, før pandemien slo inn og begrenset det noe et par år, var det hele 80 kvalitetsutstillere som fylte opp Rindalstorget, fortauet langs Extra bort til og med Dalalåven Atelier og hele plassen mellom 3 venner og El-Watch.

Stort marked

Torgdagen har etablert seg som en av de største markedene i regionen og blir besøkt av både hyttefolk, tilreisende fra hele regionen og fra lokalbefolkningen.

-Dette er virkelig en god arena for å vise seg frem, sier Godtland. Han håper at flere lokale aktører blir med, både fra næringsliv, lag og organisasjoner, politiske partier og de som vil selge mat eller håndverksprodukter. -Jeg vet at første året vi utvidet torgdagen med flere utstillere, så ble det solgt både hytter og tomter. Så dette er gylden mulighet for potensielle kunder å treffe lokale bedrifter som ønsker å vise seg frem sine produkter og tjenester, så her er det bare å melde seg på, oppfordrer han. Det er også kunstutstillinger både hos Inga Dalsegg på Dalalåven og kunstforeningens utstilling på 3 venner.

Flere nye utstillere

- Flere utstillere har allerede meldt seg. Nye av året så langt er blant annet Lyches Smultringbu og AR Frossenfisk, det gleder vi oss til. I tillegg får vi besøk av lokalmatprodusenter, kunstutstillere, flere som selger håndverk, godteri og ullprodukter. Vi får selvsagt mange matstands, og her kan du få smake på både laks, spekemat og ost. RBL kommer med utstyr til landbruk og hage, og iTrollheimen har åpent hus på Torget.

- Det er også flott at lokale lag og foreninger engasjerer seg, sier Godtland som nå arrangerer Torgdagen for 5. år på rad. Frivilligsentralen, sanitetsforeninga og politiske partier er allerede påmeldt.

Torgdag-arrangør Tom Godtland ved standen til Aase Bach og Kirsten Aasen med Nordli-nissan.

Nominert til beste matarrangement i regionen i 2022

-Det er likevel plass til mange flere, forteller Godtland. - Det tar litt tid å bygge seg opp igjen etter pandemien, men vi var rundt 60 utstillere i fjor også. Vi ble faktisk nominert til beste lokalmat-marked i vår region i forbindelse med at Trøndelag og Trondheim var Europeisk Matregion i 2022, så det er artig at vi blir lagt merke til! Utstillerne kommer fra hele Midt-Norge, så det blir mye forskjellig å se. Men vi vil svært gjerne at flere lokale bedrifter kommer på banen, det er nå vi skal vise fram alt Rindal har å by på, sier han.

Arrangementet har vært godt besøkt, og han anslår at innbyggertallet 3-dobles denne dagen. Arrangementet varer fra kl. 10-16, og det blir selvsagt aktiviteter for barna og Blæst’n kommer for å lage musikalsk stemning. Dersom noen har lyst til å bidra med flere aktiviteter, er det bare å ta kontakt, oppfordrer han. - Kanskje noen i idrettslaget eller andre vil ha noen aktivitetsstands?

- Til slutt vil jeg bare si at det er stas å bli spurt om å være med som arrangør, da setter de kanskje pris på den jobben jeg har gjort tidligere, sier en blid Godtland. - Jeg har blitt veldig glad i Rindalen, og vil gjerne bidra til å vise frem alt det fine vi har å by på!

Vil du eller kjenner du noen som bør melde seg på som utstiller kan du gjøre det her;

Påmelding Torgdagen

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdygK95lblLiUYCXjOj3N_GS3nGtR_YklBLy3BsCxwUbVtnhg/viewform

Powered by Labrador CMS