Ei dame som står foran et hus.
Sigrid Fivelstad

Skal jobbe med trivsel og aktivitet i Rindal sentrum

Publisert Sist oppdatert

Sigrid Fivelstad (34) er ansatt i kommunen som delprosjektleder i 40 % stilling i sju måneder for å arbeide med utvikling av trivsel og aktivitet i Rindal sentrum. Dette er oppgaver som er beskrevet i utviklingsplanen «Rindal inn i framtida» fra 2022 og henger tett sammen med Bygdevekstavtalen med Staten som har kommet til i mellomtida, skriver Rindal kommune i ei pressemelding.

Fivelstad er oppvokst i Rindal og har en master i kunstfag og erfaring fra kulturarbeid i Alver kommune i Vestland.

– En slik bakgrunn passer godt til det utviklingsarbeidet kommunen nå er i gang med, sier ordfører Mildrid Kattem Aune. 

– Derfor ville vi gjerne engasjere henne til å ha ei nøkkelrolle i et arbeid med å utvikle kvaliteter ved Rindal sentrum, som behøver økt aktivitet gjennom deler av døgnet og uka.

Kommunen vil med det aller første invitere ei gruppe av lokale aktører til et samarbeid om dette. I arbeidet inngår å gjøre uformelle treffsteder i Rindal sentrum mer tilgjengelige for folk. Området bør bli mer innbydende enn i dag, slik at det blir mer attraktivt å bo og oppholde seg i Rindal. Noen stikkord kan være bilfrie områder, grøntområder, parkering, popup-salg, kulturarrangement, torgsalg, sykkelutleie, musikk, kunst, lekeapparater, bord og benker. Ungdom er ei særskilt viktig målgruppe for nye arrangementer og møteplasser.

Kommunen er i en helt innledende fase både for organisering og innhold i dette delprosjektet. Fivelstad vil også være med på å gjøre prioriteringer og gi det et innhold som er tilpassa hennes interesser og bakgrunn.

Powered by Labrador CMS