Hov i Rindal sentrum, midt i rivingsprosessen
Hov i Rindal sentrum, midt i rivingsprosessen

Rivingen av Hov er godt i gang

Torsdag 3. desember startet rivingen av Hov i Rindal sentrum. Bygget har stått tomt etter brannen i sommer. Nils Heggem, leder for FDV i Rindal kommune, har fortalt om rivingen og hva som skjer med tomta videre.

Publisert

Rivingsarbeidet ble satt ut på konkurranse, og det ble firmaet AF Decom som fikk oppdraget. Det er omfattende arbeid og strenge regler for håndtering av avfall, og de startet med å fjerne vinduer og elektriske komponenter som ikke kan tas med store maskiner. Det er forventet at arbeidet blir ferdig før jul.

Maskinen som brukes tar store jafs av bygget og materialene sorteres underveis.
Maskinen som brukes tar store jafs av bygget og materialene sorteres underveis.

Hva skjer når rivingen er ferdig, er det nok mange som spør seg selv.

Rindal kommune vil i første omgang gjøre tiltak for å sikre trafikksikkerheten i krysset, slik at dette ikke blir for uoversiktlig nå som bygget forsvinner. Når det gjelder hva som skjer med tomta, så har Vibo en opsjonsavtale på bygging av leiligheter der. Opsjonen varer fram til 2022 og det vil derfor være opp til Vibo i første omgang å avgjøre om de ønsker å bygge på tomta.

Forsikringsoppgjøret er ikke helt klart enda, men pengene kommunen får fra forsikringen kan i utgangspunktet ikke brukes til vanlig drift av kommunen. De må brukes til å bygge nytt bygg på samme plass, eller se om man får til en avtale der man får bygget på annen, egnet plass dersom det kan bli aktuelt.

Slik så bygget ut før brannen.
Slik så bygget ut før brannen.

Et bygg med lang historie

Hov ble bygd i 1947, og har vært et viktig bygg i Rindal sentrum. Den delen som var nærmest vegen er den eldste delen, og det ble påbygd vestover etterhvert som det ble behov. Landsem og Løfald, forgjengeren til Vibo, har hatt kontorer i bygget, det har vært landbrukskontor der, og så ble det påbygd for postsortering og postkontor. I senere tid har bygget blant annet vært brukt til boliger, frem til brannen sommeren 2020.