Kommunestyremøte i Rindal:

Fare for streik i offentlig sektor - Kan også ramme lokalt

Ved midnatt natt til torsdag er det mulighet for streik i offentlig sektor. Så langt er ingen varslet tatt ut i streik i Rindal, men en mulig opptrapping av streiken kan også ramme lokalt.

Publisert

På kommunestyremøtet i Rindal onsdag orienterte kommunedirektør Mons Otnes om tariffoppgjøret som er på gang i offentlig sektor. Forhandlingene førte ikke fram til fristen 1. mai, og har gått til mekling. Fristen for meklinga er natt til torsdag 27. mai, ved midnatt. Det kan gå over meklingsfristen, men realiteten er at det kan bli streik i det offentlige fra torsdag morgen.

Meklinga kan gi ulike resultater. Det kan komme fram til ei løsning som alle aksepterer. Det kan bli ei løsning for enkelte grupper, men ikke for alle. Det kan også skje at man ikke kommer fram til en løsning for noen av gruppene.

– Det er allerede varslet mulig streik for nesten 1300 arbeidstakere i 130 kommuner, men enn så lenge er ikke Rindal tatt ut eller varslet, sa Otnes.

Det kan bli varslet, også for Rindal, og det skal være med fire dagers varsel. Administrasjonen i kommunen jobber nå med å forbedrede forhandlinger med organisasjonene om mulighet for dispensasjon for å takle de meste sårbare og kritiske funksjonene.

– Da må vi absolutt legge vekt på smittesporing, kartlegging, prøvetaking og vaksinering mot Covid-19, sa kommunedirektøren.