Assisterende kommunedirektør Sivert Dombu
Assisterende kommunedirektør Sivert Dombu

Bortkomne legemidler har ikke kommet til rette - saken er henlagt

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 21. januar meldte Rindal kommune om at det var oppdaget et avvik der 19 sterke smertestillende tabletter manglet innenfor omsorgstjenestene. Saken ble anmeldt til politiet, men er nå henlagt. Det skriver avisa Sør-Trøndelag søndag.

Lensmann Tor Kristian Haugan bekrefter til Trollheimsporten at det har blitt gjennomført noen avhør i saken, men at den ble henlagt 26. januar grunnet manglende opplysninger om gjerningsperson.

Assisterende kommunedirektør i Rindal Sivert Dombu konstaterer at saken er henlagt. Den beslutningen er tatt av politiet, og det må man forholde seg til.

– Dette var en viktig og alvorlig sak for oss. Vi var i kontakt med Statsforvalteren, og fikk entydig råd om å anmelde saken. Den ble vurdert av politiet, og de konkluderte med at de hadde for få holdepunkter til å gå videre med saken. Det må vi forholde oss til. Vi har blitt spurt om vi har noen mistenkte, men vi kan bare svare at vi har fortalt politiet alt vi vet, sier han.

Viktig på ta vare på de ansatte

Dombu understreker at det er viktig å ta vare på de ansatte i denne situasjonen. Det gjør man blant annet gjennom samtaler på arbeidsplassen.

– Det er viktig at folk er trygge på at de har ledelsen i ryggen, og at vi bryr oss om våre ansatte, sier han.

Rutinene for håndtering av medisiner i omsorgstjenestene i Rindal kommune har blitt ytterligere innskjerpet etter hendelsen.

– Vi følger opp dette hele tida, og forsikrer oss på alle måter vi kan, slik at risikoen skal være så liten som mulig, avslutter Dombu.