Anni Karlstrøm, Kristin Langli, Magnar Dalsegg, Vibeke Langli og Tove Schei oppfordrer rindalingene til å støtte den digitale varianten av TV-aksjonen.
Anni Karlstrøm, Kristin Langli, Magnar Dalsegg, Vibeke Langli og Tove Schei oppfordrer rindalingene til å støtte den digitale varianten av TV-aksjonen.

En annerledes TV-aksjon

Årets TV-aksjon blir annerledes enn før i hele landet. Av smittevernshensyn blir innsamlingen digital, også i Rindal. Rindal kommune har opprettet en egen digital innsamlingsbøsse, men det blir også mulig å støtte TV-aksjonen for de som ikke kan overføre penger digitalt.

Årets TV-aksjon går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Aksjonsdagen er søndag 18. oktober, men du kan gi ditt bidrag allerede nå.

Her finner du Rindal kommune sin digitale bøsse

Når man gir sitt bidrag gjennom Rindal kommunes digitale bøsse er man sikret at bidraget blir registrert på Rindal.

Aksjonskomiteen oppfordrer også bedrifter til å gi et bidrag. Ved å oppgi organisasjonsnummer kan man få faktura.


Dette angår oss alle

– Pengene fra aksjonen skal gå til land som ikke har organisert renovasjon, slik at de kan få det. Vi vil påpeke at dette er en viktig sak, som angår oss alle, sier ordfører Vibeke Langli, og legger til:

– Prøver har vist at alle fisk og sjødyr nå har mikroplast i seg. Det betyr nok også at vi har mikroplast i oss. Generelt vil jeg si at alle bør passe på både innkjøp av plast og håndtering av plastavfall. Rindal kommune er med på en egen plaststrategi som vi har begynt å jobbe med nå.


Alle skal få mulighet til å bidra

Rindal skole har et eget opplegg for TV-aksjonen i år. Elevene blir oppfordret om å bidra ved å hjelpe folk de kjenner som ikke har så mye digital kompetanse.

Aksjonskomiteen er opptatt av at de som ikke har vipps eller andre digitale betalingsordninger også skal få mulighet til å bidra. Derfor blir det satt fram ei ordinær innsamlingsbøsse for kontanter i Rindal Sparebank. Denne bøssa blir stående hele uka fram til aksjonsdagen.

Powered by Labrador CMS