To menn i idrettslagsjakker foran ei gruppe med turkledde mennesker.
Helge Sæther ble overrasket rett før avreise på årets siste tirsdagstur. Leder i Rindal idrettsråd Lars Olav Lund kom med nyheten om hvem som er årets ildsjel i Rindal.

Overrasket årets ildsjel med blomster

Publisert Sist oppdatert

Fredag morgen var det som vanlig stort oppmøte da deltakerne på tirsdagsturen samlet seg for samkjøring til ukas turmål, og årets siste tirsdagtur, til Kavlvegen i Surnadal.

Tirsdagsturen organiseres av turstigruppa i Rindal IL, og ble startet opp i 2013. Dette er altså den ellevte sesongen, og tilbudet er stadig like populært. Som oftest er det med mellom 20 og 30 deltakere på turene.

Denne fredagen var det oppmøte ved Torshall, og her dukket også lederen i Rindal idrettsråd opp, og en skribent fra Trollheimsporten. Lars Olav Lund fikk alles oppmerksomhet da han fortalte at han hadde kommet for å annonsere årets ildsjel i Rindal.

Dette er årets ildsjel

Årets ildsjel har vært medlem i idrettslag i Rindal siden han kom til bygda i 1966, og arbeidet for idretten har vært hans store fritidsinteresse i alle år. Her snakker vi om MYE dugnadsarbeid året rundt, hvert eneste år, understreker Lund. Årets ildsjel har vært engasjert i fotball og ski, blant annet som oppmann, med banearbeid og med løypekjøring. Han er med i dugnadsgjengen i Rindal IL, som tidligere har fått ildsjelprisen, og han har vært reparatør når det er utstyr som trenger reparasjoner og vedlikehold. Han var med og starta opp tisdagsturen i 2013, og var med og organiserte turene de første ti åra. 

– Årets ildsjel i Rindal er Helge Sæther!

En turkledd mann som står og holde en blomsterbukett.
En verdig prisvinner, som har lagt ned utallige dugnadstimer for idrettslaget gjennom 57 år.

Naturlig nok vanket det mange gratulasjoner fra turkameratene. Flere av dem har vært faste deltakere på tirsdagsturen helt fra starten for over 10 år siden. Det nevnes at tirsdagsturen var den eneste av idrettslagets aktiviteter som kunne opprettholdes gjennom korona-pandemien. På fjellet klarte man å holde nødvendig avstand.

– Vi er mange!

Helge Sæther påpeker at det er veldig mange som har stilt opp mye for idrettslaget, både i dugnadsgjengen og ellers. Idrettsrådslederen bekrefter at han er klar over det, men alle kan ikke få prisen samtidig. Helge ble valgt ut som en meget verdig prisvinner, etter en uvurdelig innsats gjennom hele 57 år!

Årets ildsjel

En gang i året tar idrettsrådene i hver enkelt kommune i Trøndelag imot forslag og utpeker en lokal ildsjel, som får en utmerkelse fra Trøndelag idrettskrets på Idrettens hederskveld i Trondheim. 

I år arrangeres Idrettens hederskveld på Nova Kino og Scandic Nidelven fredag 3. november.

Tidligere ildsjeler i Rindal:

2010 – Kåre Romundstad, IK Rindals -Troll
2011 – Idar Moe, Rindal Pistolklubb
2012 – Tor Jarle Bolme, Rindal IL, IK Rindals-Troll
2013 – Øyvind Dalen, Rindal IL
2014 – Tursti-gruppa i Rindal IL
2015 – Bjarte Rindal, Rindal IL
2016 - Morten Møller, Rindal IL
2017 – Johan Landsem, Rindal IL
2018 – Håkon Solvik og Dugnadsgjengen, Rindal IL
2019 - Lisbeth Evjen Halgunset, Rindal IL
2020 - Oddbjørn Heggem, Rindal IL
2021 - Inge Herman Foss, Rindal IL
2022 - Rune Løfald, Rindal IL

Powered by Labrador CMS