Løpstalentet Magnus Øyen er vinner av den 16. Sigurd Røens Idrettspris.
Løpstalentet Magnus Øyen er vinner av den 16. Sigurd Røens Idrettspris.

Magnus Øyen fikk Sigurd Røens Idrettspris

Publisert

Under turneringsdagen og avslutningen på årets Småtrolluke ble den 16. Sigurd Røens Idrettspris delt ut til løpertalentet Magnus Øyen. Det ble nylig klart at Øyen er tatt ut til EYOF i Slovenia, og dit kan han stolt ta med seg både diplom og sjekk som prisvinner.

Formålet med prisen er, ifølge statuttene, å stimulere for idrettslivet i Rindal kommune. Prisen deles ut annethvert år, og dette var altså den 16. gangen en prisvinner kåres. Første gang var i 1993.

Juryen som har bestemt vinneren består av Magne Bjørnstad fra Rindal Sparebank, Lars Olav Lund og Jon Solem fra Rindal Idrettsråd, og Hege Gåsvand og Arild Haugen fra Driftsutvalget i kommunen. Kulturleder Morten Møller har vært sekretær for juryen. Du kan lese hele jurybegrunnelsen nederst i saken.

– Egentlig fotball

Passende nok, gitt bakteppet med Småtrolluka, så kunne Øyen på spørsmål fra leder i Idrettsrådet, Lars Olav Lund, fortelle at det var egentlig fotball han drev med, men at han måtte finne noe annet å gjøre da pandemien satte en stopper for organisert idrett.

– Det var egentlig fotball jeg drev med, men jeg måtte finne på noe annet, så da ble det løping. Jeg begynte å løpe for å hevde meg i fotball, men så begynte jeg å konkurrere og da ble det løping, sa Øyen.

Magnus kunne også fortelle at han stort sett trener to ganger om dagen – mye for seg selv – og at variasjonen henger sammen med når og hvor i sesong han er. Nå gleder han seg til EYOF, der han skal løpe 3000 meter.

– Jeg fikk velge om jeg skulle løpe 1500 eller 3000 meter, og da ble valget enkelt. Det er 3000 jeg liker best, smilte prisvinneren.

Prisutdeler og intervjuer Lund oppsummerte det hele så fint, før finalen i Mesternes Mester på Småtrolluka.

– Vi blir litt stolte alle sammen når vi ser resultatene dine. Jeg vet jeg har med meg alle når jeg ønsker deg masse lykke til i Slovenia, sa Lund.

Leder i Idrettsrådet og jurymedlem Lars Olav Lund overrekker prisen til Øyen.
Leder i Idrettsrådet og jurymedlem Lars Olav Lund overrekker prisen til Øyen.

Juryens begrunnelse:

I år er det 16. gang prisen blir utdelt. Juryen har i år valgt å gi prisen til en aktiv utøver med ambisjoner, som har valgt å satse på idretten sin og som i tillegg har resultert i meget gode sportslige prestasjoner innen sin idrett de siste åra.


Årets prisvinner var lenge aktiv innen fotball, men etter nedstengingen av organisert idrettsaktivitet i forbindelse med pandemien startet prisvinner med individuell trening innen løp og sykkel, og det viset seg raskt at vedkommende hadde talent. Det ble etter hvert løp det ble satset på og prisvinner har vist en utrolig framgang på
noen få år.


Det er først og fremst mellomdistanseløp prisvinner har satset på og har de siste årene prestert resultat på både 800 m, 1500 m og 3.000 m i landstoppen. Som 15-åring var vedkommende norges klart beste i sin klasse på disse distansene, og som 16-åring har prisvinner fortsatt den gode utviklingen og har pr i dag norgesrekord på både 1.500 m (tiden 3,49,37) og 3.000 m. (tiden 8.10.07) i sin klasse Siste nytt er at prisvinner er tatt ut til å representere Norge i «Ungdoms-OL» som foregår i Slovenia i slutten av juli. Vi gratulerer så mye med uttaket!


Juryen setter pris på den seriøsitet og ambisjoner prisvinneren har i forhold til sin idrettsaktivitet, og framstår som en god idrettsambassadører for både Rindal IL og Rindal kommune! Vi håper pristildelingen kan gi ytterligere motivasjon til videre satsning og ønsker lykke til videre i karrieren.


Da er det ganske klart for alle at årets Sigurd Røens idrettspris går til Magnus Øyen.

Powered by Labrador CMS