Jentene på Rindal IL Jenter 15 stilte opp til et høytidelig lagbilde

Finansierer Norway Cup-deltagelsen gjennom dugnadsarbeid

Rindal IL sitt Jenter 15 lag skal i år delta i Norway Cup, og finansierer hele turen gjennom dugnadsjobbing.

Publisert Sist oppdatert

14 jenter i alderen 14 og 15 år på Rindal IL sitt Jenter 15 lag skal i år delta på Norway Cup i Oslo fra 27.juli - 3.august. Der skal de møte lag som Kolbotn, U. de Chile (fra Mexico) og Stegaberg / Skjold. Her hjemme har jentene allerede vunnet sin avdeling i klassen for J15, og rykker dermed opp og skal spille i 1.divisjon i høstsesongen.

Hele Osloturen,( med overnatting på hotell), finansierer de ved egeninnsats gjennom dugnadsarbeid. Jentene har plantet 3900 skogplanter, malt en låve (og brukt 80 liter rødmaling og 30 liter murmaling) og de har en kontrakt på 1o måneder med B&B entreprenør på på vask av anleggsbrakker en gang i uka - hvor Elshaug Renhold også har en dag - hvor de vasker to og to. 

Her maler jentene låve
Jenter i hogstfelt
Jentene har plantet 3900 skogplanter

Stand på Torgdagen 

I tillegg skal jentene ha egen stand på Torgdagen, hvor de skal selge fiskeburgere, samt tilby fletting av hår og ansiktsmaling. De skal også støtte Rindal Næringsforum som komité under Torgdagen, og de skal også være komité under Boktafestivalen senere i sommer. De solgte også kjeks før jul som et bidrag inn i reisekassen. 

- Til nå har de vel samla inn ca. 50 000.- kroner, sier Kristin Merethe Fosseide Bjørnås. 

- Vi har som målsetting å smale inn minimum 85 000.- kroner, fortsetter hun, og det klarer de helt sikkert, og kanskje når de målet under torgdagen.

- Vi garanterer blide foreldre og ungdommer på stand, sier Kristin Merete.

Jenter med ansiktsmaling
Jentene er klare til Torgdag på lørdag

De har som målsetting å få samlet inn såpass mye penger at de også finansiere en fellesaktivitet under Norway Cup. 

- Ved å gjøre det på denne måten, får vi alle som vil med til Norway Cup. 

Fra jentenes trening i Rindalshallen

En fantastisk foreldregruppe

Lagleder Kristin Merethe Fosseide Bjørnås og trener Mona Bolme Nonstad kan ikke få rost jentene nok for innsatsen. Foreldregruppa har også vært helt fantastisk, som stiller opp og støtter jentene. 

- Vi ser at å jobbe på dugnad og tjene penger til egne aktiviteter skaper et samhold og et utrolig godt miljø innad i laget, sier de.

Jentefotballen har alltid stått sterkt i Rindal, og de håper at det vil fortsette fremover. 

De takker alle som har gitt de tillit gjennom arbeids- og andre dugnadsoppdrag. 

De vil også rette en stor takk til det store publikumet som stiller opp på hver hjemmekamp, og heier på jentene og kjøper seg kaffe og annet fra kiosksalget. 

For de som ikke har mulighet til å møte J15 laget på Torgdagen, men som gjerne vil støtte, så kan de ta kontakt med laglederne. 

En ekstra takk til Rindal Mur og betong og Norsk Kvalitetsmat som har gitt jentene direkte bidrag.

Powered by Labrador CMS