Ei eldre dame og to menn i brannvesen-skjorter, som står foran en redningsbil.
Linda White kom med bløtkake til feierne.

Feierne fikk bløtkake og stor takk for snarrådig innsats

Tirsdag fikk feierne Rune Kirkholt og Reidar Rudolfsen hyggelig besøk i matpausen. En hytterindaling kom med ei stor bløtkake, som takk for snarrådig innsats og kyndig hjelp ved et sykdomstilfelle i vinter.

Publisert Sist oppdatert

Linda White hadde avtalt besøket på brannstasjonen i Rindal, for å vise sin takknemlighet for hjelpen hun fikk da mannen hennes ble akutt syk på hytta i Rørdalen i mars. Linda og mannen bor i Trondheim, og de har hytte ved Høgåsvatnet i Rindal. Hun forteller at de har hatt hytta i 20 år, og de har brukt den mye. Hytta ligger i skogen ca 500 meter fra veien, og det er litt vanskelig framkommelig vinters tid.

Ble syk og kollapset

Linda forteller at de hadde tatt en tur på hytta fordi de hadde fått melding om at feierne skulle komme på tilsyn. Mannen hennes hadde hostet litt en stund, men virket ellers helt frisk, og han ville veldig gjerne være med på hytta. De dro dit dagen før feierne skulle komme. Mannen fortalte at han følte seg trøtt, så han la seg tidlig og sov til godt utpå neste morgen. Da han omsider sto opp ble det plutselig stopp, han ble svimmel, kvalm og kollapset. Han var knapt bevisst, sier Linda. Det var et sjokk, for han hadde aldri vært syk, så slik hadde hun aldri sett han før. Det var tungt for henne å få han tilbake i seng. Hun beholdt roen, og vurderte alternativene, ettersom naboen hadde sagt at feierne var litt forsinket. 

Proff og effektiv hjelp

Linda forteller at de har dårlig telefondekning på hytta, men hun fant dekning, og skulle akkurat ringe 113, da hun hørte snøscootere som nærmet seg. Det var feierne Rune og Reidar. Hun fikk forklart situasjonen for dem, og etter å ha sett mannens tilstand ringte de til ambulanse. Det kom omgående ambulanse fra Rindal. Feierne kjørte hjelpemannskapene innover til hytta, og mannen ble lagt på deres båre, og alle ble kjørt ut til veien.

– Det står stor respekt av de effektive og proffe rutinene vi opplevde den dagen, sier Linda White, som er veldig glad for muligheten til å møte feierne og takke dem ordentlig. Hun forteller at det går veldig bra med mannen nå, selv om det tok noen uker å bli frisk igjen.

Rindal brannvesen og Surnadal brannvesen samarbeider om feiing av hyttepiper. På disse oppdragene må de være to, for å ivareta sin egen sikkerhet. Rune Kirkholt fra Rindal og Reidar Rudolfsen fra Surnadal jobber derfor mye sammen, og begge har opplæring i akutt helsehjelp/førstehjelp gjennom jobben i brannvesenet. Rune har også erfaring fra frivillig arbeid i Røde Kors hjelpekorps.

Stor bløtkake

Ei stor bløtkake med påskrift: Takk for hjelpen!

Det ble et hyggelig gjensyn på pauserommet på brannstasjonen  i Rindal, med kaffe og bløtkake. Og kaka var mer enn stor nok til å dele med feiernes kolleger i teknisk avdeling i Rindal kommune. 

To menn i brannvesen-skjorter, som sitter ved et bord og forsyner seg med kake.
Det ble nok kake, både til feierne og kollegene i teknisk avdeling.
Ei smilende dame som sitter ved et bord med en kaffekopp og to krus foran seg.
Linda fikk to krus av brannvesenet. Disse kan hun ha på hytta, om hun vil.
Powered by Labrador CMS