Brannsikker hytte i påsken

Publisert

Mange skal på hytta i påsken. Da er det viktig at man sjekker at hytta er godt sikret mot brann. Det aller viktigste er å sjekke at røykvarsleren fungerer.

I Rindal brannvesen og Surnadal brannvesen sitt nedslagsfelt er det over 2300 fritidsboliger. I takt med velstandsøkningen har også hyttene blitt større og mer påkostet. Men selv om mange bruker hytta mye, står de fleste hytter ubrukt i flere uker i strekk i løpet av året.

- Derfor kan ikke dette viktige budskapet sies for mange ganger; Hver gang hytta tas i bruk må man sjekke at røykvarsleren fungerer. Batteriet kan ha gått tomt siden forrige gang man sjekket og da virker ikke røykvarsleren. Pass derfor også på at man alltid har ekstra røykvarslerbatteri på hytta. Og er du i tvil om det, sett det på handlelista for påsken, sier Rune Kirkholt hos Rindal brannvesen.

- Mange hytter ligger utenfor allfarvei, og utrykningstiden er ofte lenger enn den vil være i mer sentrale områder. Derfor er det utrolig viktig at man ikke tar ferie fra brannsikkerhet når man drar på hytta, vi har ingen liv å miste i brann, avslutter Reidar Rudolfsen hos Surnadal brannvesen

Brannvernforeningens sjekkliste for brannsikker hytte:

· Sjekk røykvarslerne hver gang hytta tas i bruk.

· Ha alltid ekstra batterier i reserve.

· Sørg for rikelig tilgang til slokkeutstyr

· Gå aldri fra levende lys.

· Ikke bruk peis/ovn som tørkestativ.

· Deponer og kast askeavfall på en forsvarlig måte.

· Ikke gå fra hytta med elektriske apparater i bruk.

· Vær ekstra varsom ved bruk av gass. Sjekk utstyr og slanger jevnlig.

· Bruk godkjente fagfolk til utbedringer som krever dette.

Powered by Labrador CMS