3 jenter smiler mot kameraet og holder rundt hverandre
Tre blide og fornøyde ungdommer fra Surnadal deltok på NM i revy 2023. Fra venstre: Kirsten Marie Nordvik, Inga Ragnhild Skogseth og Jannicke Valstad Stenberg.

Ny generasjon surnadalinger på NM i revy

Publisert Sist oppdatert

Siden onsdag er fire semifinaler og to finalefremføringer unnagjort under NM i revy på Høylandet. Surnadalingene Kirsten Marie Nordvik og Jannicke Valstad Stenberg imponerte sterkt i semifinalen, og Inga Ragnhild Skogseth kom seg helt til finalen.

Sterk semifinale

Det var naturlig nok svært høyt nivå i et norgesmesterskap hvor landets beste revynummer ble servert på vél to døgn, fordelt på tre voksenforestillinger og en ungdomsforestilling som endet i én felles finale.

Kirsten Marie Nordvik og Jannicke Valstad Stenberg er begge attenåringer fra Surnadal som opptrådte for Svarrabærje teaterlag første gang i mars i fjor. På grunn av blomstringen av rekruttering med mange flinke aktører, ble det også revy allerede et halvt år senere hvor begge jentene bidrog sterkt på mange måter og viste igjen hva de er gode for.

Fredag representerte de Svarrabærje teaterlag i ungdomsrevyen som er en av de fire semifinalene til NM i revy 2023 med nummeret «No må sola komma».

Ungdommene fra Surnadal holdt voksennivå og viste på en meget trygg og overbevisende måte det entusiastiske publikummet en bit av nordmøres gjenkjennelige værfrustrasjoner. Samtidig fremførte de en bit av lokalkulturen gjennom Sommerro sine toner. Jentene gav gåsehus blant publikum med sin svært imponerende opptreden.

To jenter i fiskehatter sitter på hver sin stol på scenen
Kirsten Marie Nordvik og Jannicke Valstad Stenberg leverte sterkt i semifinalen på NM i revy 2023.

Jentenes opplevelse

På spørsmål om hvordan de opplevde å delta i norsk revyfestival på Høylandet svarer Jannicke: -Jeg føler vi har vokst som aktører på scenen.

Kirsten Marie fullfører:

-Og at vi har vokst av å være med på et så stort revyarrangement der alle som kommer elsker revy og vil ha med alle uansett hvor proff de er, og hvor gamle eller unge de er.

Nå ser de frem til Svarrabærjerevy på november og russerevy på nyåret. Håper publikum kjenner sin besøkstid når bygdas egne NM-aktører opptrer i Storstuå på Surnadal kulturhus.
Les mer om jentene og nummeret før semifinalen her.

https://www.trollheimsporten.no/kultur-revy-surnadalsnytt/kirsten-marie-og-jannicke-pa-nm-i-revy/244638

Enda en surnadaling

En annen surnadaling var også med på norgesmesterskapet. Inga Ragnhild Skogseth (23 år) er fødd i Surnadal, og har deltatt på ulike forestillinger som både skuespiller og danser oppgjennom tidene, mest for kulturskolen hvor hun var elev både i dans og drama.

Trass sin unge alder, har Inga Ragnhild opptrådd for Svarrabærje teaterlag på «My Fair Lady« for 21 år siden.

I 2015 og 2017 var hun i Molde og Ålesund hvor hun deltok på Den Unge Scene. Etter videregående gikk hun teaterlinja ved Romerike Folkehøgskole på Jessheim. Nå er hun student i Trondheim.

Finalenummer

Inga Ragnhild var med på to nummer for revylaget UKErevyen i Trondheim.

Det ene nummeret heter «Basse», som er en trøndersport. Der fikk hun vist dansekunstene sine sammen med sine lagvenninner med full fart i fire minutter på scenen.

Det andre nummeret var «Sladra går». Med sin svært uttrykksfulle ansiktsmimikk og sitt store engasjement gav surnadalingen latterbrøl hver gang hennes karakter som enormt nysgjerrig bestemor dukket opp. Dette nummeret kom videre hvor Inga Ragnhild og hennes to medskuespilleres gav full trøkk foran de tusen fremmøtte i finalen.

En jente står i kostyme på scenen og snakker i mikrofon
Inga Ragnhild Skogseth og hennes medskuespillere kom seg videre til finalen i NM i revy. Her ser vi Inga som en svært nysgjerrig bestemor.

Svært godt kulturtilbud

Inga Ragnhild synes det er fint å møte andre fra Surnadal som holder på med revy.

Hun skryter av både danselinjen og dramalinjen som hun har vært elev på ved kulturskolen.

-Jeg ser på det som en styrke å komme fra en plass med så bra kulturtilbud. Jeg føler det er oppsving i Svarrabærje nå, og håper det fortsetter til jeg kommer hjem etter studier, smiler den blide surnadalingen.

Powered by Labrador CMS