Mildrid Kattem Aune
Mildrid Kattem Aune

Mildrid Kattem Aune (48) blir ordfører i Rindal og Senterpartiets ordførerkadidat ved valget

Publisert Sist oppdatert

Mildrid Kattem Aune tar over som ordfører i Rindal Kommune fra 1. januar 2023, etter at Vibeke Langli fikk innvilget sin søknad om fritak fra samme dato. Dette skriver Rindal Senterparti i ei pressemelding mandag.

Mildrid Kattem Aune er fødd og oppvokst i Romundstadbygda, der ho også bor i dag. Mildrid er 48 år, er gift og har to voksne sønner. Ho jobber som kommunefysioterapeut i Rindal kommune.

Aune var medlem i kommunestyret i Rindal i perioden 1999-2003. Etter å ha hatt pause fra politikken i noen år for å ha fokus på familielivet, stilte hun på nytt til valg for Senterpartiet ved kommunevalget i 2019. Hun gjorde da et veldig godt personvalg. Hun sitter i dag i kommunestyret, samtidig som hun er er 1. vara for Senterpartiet til formannskapet og nestleder i driftsutvalget.

Som medlem i kommunestyregruppa har hun vært en av dem som er aktuelle for å ta over ordførervervet, etter at Vibeke Langli søkte fritak og fikk det innvilget på kommunestyremøtet i forrige uke.

Aune forteller at hun ble veldig overrasket over å få spørsmålet om å ta over jobben som ordfører, og hun innrømmer at hun måtte sove på det både en og flere netter før hun sa ja.

Hun er spent på hvordan det bli å ta over etter Vibeke Langli, som hun synes har gjort en veldig bra jobb. Det er heller ikke til å legge skjul på at kommunen er inne i en økonomisk svært utfordrende periode, men hun vet at hun har mange flinke folk rundt seg, så hun er trygg på at det skal gå bra.

– Valget av Mildrid er enstemmig applaudert av styret i lokallaget, og det er avklart med samarbeidspartiet Høyre, sier Ola T Heggem, som er styreleder i Rindal Senterparti.

Mildrid Kattem Aune blir også Rindal Senterparti sin toppkandidat ved valget høsten 2023.

– Nominasjonskomiteen er godt i gang med arbeidet. Et flertall av de sittende representantene blir å finne på lista, og vi gleder oss til å presentere nye, spennende kandidater, sier Heggem, og fortsetter:

– Rindal Senterparti er veldig glad for at Mildrid tar disse utfordringene, både som ordfører fra årsskiftet og som vår førstekandidat til høsten.

Powered by Labrador CMS