Politibetjent sendt til legeundersøkelse etter pågripelse av aggressiv mann i Surnadal

Tirsdag kveld rykket politiet i Surnadal ut etter en melding om mulig ruskjøring. Det endte med at bilføreren ble pågrepet og arrestert etter å ha slått og sparket to politibetjenter.

Publisert Sist oppdatert

Politiet mottok meldinger om at en person var på vei fra Skei i retning Mauset på fv65, skriver Tidens krav, som omtalte saken først.

Måtte bruke pepperspray

Mannen hadde stanset bilen ved Mausetgardene. Da politipatruljen kom til stedet hadde mannen allerede opptrådt aggressivt og truende mot forbipasserende, opplyser politistasjonssjef Anders Magne Ormset til Trollheimsporten.

Mannen var oppfarende og vanskelig å ha med å gjøre. Han slo og sparket begge politibetjentene, og en av dem ble påført synlige skader i ansiktet og hodet, forteller Ormset. Politibetjenten som ble skadet ble sendt til legeundersøkelse og CT-skanning etter hendelsen. Undersøkelsene viste at det dreide seg kun om mindre, overflatiske skader.

Politiet måtte bruke pepperspray for å få kontroll på mannen, og to betjenter til rykket ut for å hjelpe til med å pågripe han.

Mannen ble deretter transportert til Kristiansund, der det ble tatt blodprøve av han. Han tilbrakte natta i arresten, og ble avhørt onsdag før han ble løslatt.

Mannen som ble pågrepet er i 40-åra og bosatt i Surnadal. Det er politiet i Kristiansund som etterforsker saken, i og med at tjenestemenn fra Surnadal politistasjon er involvert, sier Ormset.

Midlertidig bevæpnet etter drapene i Kongsberg

Som en følge av de alvorlige hendelsene i Kongsberg onsdag kveld, der fem personer ble drept to to skadet, er politiet over hele landet nå midlertidig bevæpnet.

Dette er et ekstra beredskapstiltak, selv om politiet foreløpig ikke har konkrete indikasjoner på at det er en endring i trusselnivået i landet.

– Politiet er nå synlig bevæpnet. Det er så langt ikke bestemt hvor lenge dette skal vare, sier politistasjonssjef Anders Magne Ormset.

Powered by Labrador CMS