Politiet i Surnadal:

Mye uvettig bruk av fyrverkeri på nyttårsaften
– Vi må unngå at dette skjer igjen!

Publisert Sist oppdatert

På nyttårsaften samlet det seg mye folk i rundkjøringa i Grytåfeltet i Surnadal. Politiet kom til stedet og observerte mye uvettig bruk av fyrverkeri. En mann i 20-åra fikk en øyeskade, og flere andre personer fikk mindre skader. Politistasjonssjef Olav Halse sier at det kunne ha gått verre.

Mannen som ble skadet i øyet var tilskuer til fyrverkeriet. I følge lokalavisene Driva og Tidens krav beholder han synet fordi han brukte vernebriller. Nå kan du lese mer om dette på NRK Møre og Romsdal sine nettsider: Sindre (23) fekk fyrverkeri i fleisen – vernebrillene berga truleg synet

Politistasjonssjefen anslår at det kan ha vært i overkant av 150 personer samlet rundt rundkjøringa, de fleste ungdom fra 15-årsalder og opp til tidlig i 20-åra. Mange av dem var beruset. Politiet observerte blant annet at folk holdt tak i fyrverkeriet og sendte det på skrå bortover, og det eksploderte blant folk.

– Vi må unngå at dette skjer igjen neste år! Slik som det utviklet seg var det ikke trygt å være der, og det kunne lett ha oppstått enda flere skader, sier han.

– Jeg oppfordrer foreldre til å prate med barna sine om at fyrverkeri må behandles varsomt, og at det lett kan oppstå skader. Fyrverkeri har et stort skadepotensiale hvis det blir behandlet feil.  

Politistasjonssjefen opplyser at det mest sannsynlig blir opprettet flere straffesaker etter hendelsene på nyttårsaften.

Bortsett fra dette har politiet i Surnadal hatt ei veldig stille og rolig jul, sier han.

Powered by Labrador CMS