– Vi vil ikke at dette skal bli noe som brer seg, så vi går ut i media i håp om å få stoppet det, sier politibetjent Tor Hansen.

Hærverk på gamle Øye skule - Politiet ber om tips

Mandag ble det oppdaga at uvedkommende har tatt seg inn på gamle Øye skule i Surnadal og gjort skadeverk. Surnadal kommune har anmeldt hendelsen, og politiet ønsker tips i saka.

Publisert Sist oppdatert

Politibetjent Tor Hansen ved Surnadal politistasjon forteller at skadeverket mest sannsynlig er begått i løpet av helga, i bygget som nå brukes av voksenopplæringa, av barnehagen og av kulturskolen. De vet at alt var i orden torsdag i forrige uke.

Noen har tatt seg inn i bygget og rota og ødelagt ting. Hansen forteller at det ser ut til at noen har oppholdt seg inne i bygget i en lengre periode. Det er funnet gjenstander som tyder på at det har blitt drukket alkohol der inne, så det ser ut som bygget er brukt som festlokale. Det er funnet tomme ølbokser og spritflasker på stedet, og disse er sendt inn til DNA-analyse.

Det er foreløpig uvisst om noe er stjålet. Det er et stort bygg, og politiet har så langt heller ikke full oversikt over omfanget av skadeverket, men kan slå fast at det vil medføre kostnader for kommunen å reparere skadene.

De ubudne gjestene har sannsynligvis kommet inn gjennom vinduer i den delen av huset der det pågår renovasjon, der det skal bli barnehage. Der sto haspene på vinduene i åpen posisjon, slik at det var bare å skyve inn vinduet. Deretter har de muligens kommet seg ned i kjelleren med heisen.

På disse vinduene sto haspene i åpen posisjon, så de ubudne gjestene har muligens kommet seg inn her

I kjelleren er det rotet med klær som er samlet inn til Røde Kors. Sekker et dratt utover, noen er revet åpne og klærne dratt ut. Flere tørkeskap i kjelleren er veltet, og det ene er bulkete og ødelagt.

Klær samlet inn til Røde Kors har blitt rotet utover. Alle tørkeskapene i bakgrunnen var veltet.

Det er mest ødeleggelser i det ene tårnet, blant annet er høytalere revet ned av veggen, og film- og lydanlegget er revet ut av skapet. Det lukter også alkohol der.

Høytalere er revet ned av veggen.
Filmfremviseren er dratt ut av skapet

Det er potensiale for store ødeleggelser når uvedkommende kommer seg inn i slike bygg. Det er det verste scenariet er at det kan oppstå brann.

Politiet er veldig interessert i tips om noen har sett noe som tilsier at noen har vært inne i bygget i løpet av helga. Hansen oppfordrer også foreldre til å ta en prat med sine ungdommer om hva de har gjort i helga og om de har hørt noe om dette. For noen år siden var det en hendelse der uvedkommende tok seg inn i idrettshallen, og dette ser ut til å være et lignende tilfelle, påpeker han.

Politiet ser alvorlig på at folk bryter seg inn i offentlige bygg.

– Vi vil ikke at dette skal bli noe som brer seg. Skoleområdet skal ikke være et festlokale, så vi må stoppe dette, sier Tor Hansen.

Surnadal kommune har levert en formell anmeldelse av skadeverket til politiet.

– Om noen føler seg skyldig og angrer, oppfordres de til å melde seg, sier Hansen.
Powered by Labrador CMS