Andre boller

Det er mye å feire i helga. Sett en bolledeig så har du favoritten til både store og små.

Publisert Sist oppdatert

Disse bollene er bakt med melis og det gjør dem ekstra lette og luftige.

Her i huset er det bruka lite hvetemel, så da deigen skulle lages var det ikke hvetemel å finne. Jeg blanda da finmalt speltmel, havremel og byggmel. Det funka det også, bollene vart kjempegode og luftige med litt «grovere» mel også.

Bruk kjøkkenmaskina og elt bolledeigen godt, slik at den slipper kanten på bakebollen. Bollene bakes ut med det samme og heves på bakebrettet i cirka 1 time.

250 g melis

300 g smør

1 l melk

Kokes opp og avkjøles.

100 g gjær (fersk eller tørrgjær)

Ca 1,2 kg hvetemel

Alt eltes godt sammen med kjøkkenmaskin eller for hånd.

Bollene stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter.

Avkjøl bollene, del dem og fyll med piska krem.

Smaker også godt med smør og ost.