Kjøkkensjef Jahn Gunnar Fosseide demonstrerer partering av hjortelår

Høstfest og matglede

Mandag slo Surnadal sjukeheim til med høstfest. Sjukeheimen setter søkelys på ernæring, dette gjør de gjennom prosjekt " Grønt er skjønt, mer bruk av grønnsaker i kosten." Dette satte pris på høstfeiringen med blant annet ulike stands med temaet mat og mestglede. Dermed var det duket for en matglad høstfest for ansatte og beboere.

Publisert Sist oppdatert

-Vi har ulike fokusområdet hvert halvår, og denne gangesetter vi fokus på ernæring og matglede, sier enhetsleder Jenny Nordheim ved Surnadal sjukeheim. Vi søkte helsedirektoratet om midler, og det fikk vi, dermed har vi litt å gå på til for eksempel kurs og innkjøp til prosjektet

Med seg på laget hadde de mandag Matgledekorpset, et prosjekt insistert av Statsforvalteren der en gruppe fageksperter veileder institusjoner om kosthold, ernæring og hygge og trivsel rundt måltidet. Surnadal sjukeheim er en av 6 institusjoner i fylket som ble trukket ut i en søkermasse av 19 som får besøk i høst. Korpset var med under høstfesten og skal innom og kurse deltakerne i etterkant

Ernæringsfysiolog i Hustadvika kommune, Anna Øien Sønslien er en av tre medlemmer i Matvarekopset i Møre og Romsdal.

-Det er et bra kjøkken her på sjukeheimen, sier hun. De er veldig dyktige her.

Fylkes Matgledekorps på plass med dessert og smootie, fra venstre ernæringsfysiolog Anna Øien Sønslien, institusjonskokk og restaurantdriver Olav Jørgensen og kjøkkensjef på Rauma Helsehus, Merethe Bolstad

-Det er viktig å framsnakke institusjonskjøkkenet, mener Olav Jørgensen, utdannet institusjonskokk og driver av flere restauranter i kristiansundasområdet, blant annet Smia fiskerestaurant i Kristiansund. Ofte hører vi bare det som er negativt om institusjonskjøkken, dårlig mat, at beboerne er feilernært og så videre. Sannheten er at det er mange gode kjøkkemn, disse fortjener også oppmerksomhet.

Mange slags godbiter

Det ble mulighet til å prøve mange gode smaker. Sjukeheimen bød på vårruller på thailandsk manèr

Solveig Haglund fra Oppistua Øye hadde blant annet mye syltetøy å by på

Matgledekorpset sto for desserten og bød på smoothie og tilslørte bondepiker. Mens Solveig Haglund fra Oppistua Øye stilte med innholdsrik stand som bugnet av frukt og grønt, blant annet ni sorter syltetøy.

Kjøkkensjef Jahn Gunnar Fosseide demonstrerte partering av hjortelår noe mange hadde benket seg ned for å få med seg, mens fire elever fra vg2 Helsefag på praksis på sykehjemmet sto for halloweenstemningen, og skar ut gresskar.

Til lunsj vanket det jordskokksuppe med gulbetechips, noe som kanskje var ukjent kost for mange, men vi hørte ikke annet om godord om suppa.

Anna Øien Sønslien forsyner seg med jordskokksuppe
Praksiselever fra Helsefag, fra venstre Sairan Piroti, Marit Aarnes, Tuva Holten Bolme og Samhar Bairamichael

Beboerne på sjukeheimen fikk altså presentert mange godbiter i matveien, men hele seansen startet med en annen godbit. Avtroppende fysioterapeut i Konny Hubner hadde nemlig et spesielt ønske for å feire at hun trår inn i pensjonistenes rekker. Hun ønsket seg at hele personalet skulle lære seg og framføre dansen Jerusalema Dance, de ansatte tok utfordringene, og danset høstfesten i gang med spretne trinn og godt humør.

Tok utfordringen på strak arm og danset i gang høstfesten
Powered by Labrador CMS