Hett boligmarked i Surnadal

Denne boligen i Øverhaugen ble solgt til 4.420.000 kroner.
Denne boligen i Øverhaugen ble solgt til 4.420.000 kroner.

Ny prisrekord - solgt 930.000 kroner over prisantydning

Det er stor etterspørsel etter boliger i Surnadal for tida, og særlig eneboliger er populære. Det gir seg utslag i høye priser, og torsdag ble det ifølge megleren satt prisrekord for brukt enebolig i Surnadal sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Aleksander Faksvåg Talgø i Eiendomsmegler Notar Surnadal kan fortelle at både kjøper og selger er godt fornøyde med handelen. Eneboligen som ble solgt er en romslig familiebolig som ligger usjenert til på ei stor og solrik tomt. Ikke minst er det kort vei til skole og barnehage, noe som også er viktig for mange huskjøpere.

Eiendomsmegler Aleksander Faksvåg Talgø selger eneboliger til gode priser for tida.
Eiendomsmegler Aleksander Faksvåg Talgø selger eneboliger til gode priser for tida.

Talgø forteller at det er sjelden at eneboliger av såpass god størrelse og sentrumsnær beliggenhet kommer for salg i Surnadal, derfor var det stor interesse for denne boligen. Det var 10 på visning og fire som var med i budrunden.

– Jeg har jobba som eiendomsmegler i Surnadal i nesten 10 år og opplevd mange gode salgssummer, men aldri før noe som nærmer seg en million over takst, sier Aleksander Faksvåg Talgø.

Han forteller at boligprisene har steget jevnt og trutt, både i Surnadal og i resten av landet, og det kom en ekstra boost etter korona-tida. Han tror erfaringene under pandemien gjør at mange ønsker seg ut på bygda og nær naturen igjen. Mange opprinnelige surnadalinger ønsker å flytte hjem, og Surnadal kan skilte med mange gode og attraktive jobbtilbud, så prisene har økt litt mer her enn gjennomsnittet ellers i landet.

– Mange potensielle huskjøpere kommer hjem til Surnadal fordi de har fått seg jobb i hjembygda, forteller Talgø.

Den store økningen i priser på byggematerialer den siste tida påvirker også etterspørselen etter brukte boliger. Han påpeker at det er like dyrt å bygge nytt i Surnadal som andre steder. Nå har det betydelig dyrere på kort tid, og verdien på huset er kanskje ikke like høy når det står ferdig. Derfor har brukte boliger blitt enda mer attraktive enn før.

– Det er alltid god etterspørsel etter eneboliger i Surnadal. Når jeg har hatt visning her så har jeg alltid minst ett bud inne før jeg kommer om bord på Halsa-ferja på vei hjem til Kristiansund, sier Talgø med et smil.

Powered by Labrador CMS