Lilly Gunn Nyheim
Lilly Gunn Nyheim

Nyheim ny styreleder i Norsk Vandrefestival

Denne uka tok Lilly Gunn Nyheim over som styreleder i Norsk Vandrefestilval etter Tom Godtland. Hun ser fram til å jobbe med et offensivt styre og er glad for å ha Rindal Næringsforum i ryggen.

Publisert Sist oppdatert

-Denne gjengen gleder jeg med til å samarbeide med, sier Nyheim. Det er et styre som er «frampå» og interessert. Det første styremøtet avholdes førstkommende tirdag, men brainstormingsfasen er allerede i gang, og styret har kommet med en rekke innspill .

Med seg i styret har hun Ole Solvik og Kari Mette Skjølsvold fra Rindal, Egil Nedal fra Surnadal og Anne Jenny Flenstad og Marte Bugten fra Heim. I tillegg er lederen i KNT Kristiansund og Nordmøre Turistforening Roar Halten også med som styremedlem. De siste årene er festivalen blitt støttet av kommunene Rindal. Surnadal, Heim og Tingvoll i tillegg til Møre og Romsdal fylke. Så også i år. Dette bekreftet alle ordførerne på årsmøtet.

Kommunene var positive til å støtte festivalen også i år, men ville være med på å vedta nye vedtekter før de gjorde sine vedtak i sine respektive kommestyrer. På årsmøtet fikk både kommunenes representanter sammen med det gamle og det nye styret presentert forslag til nye vedtekter, plan for årets festival som skal være i Rindal og hvordan styret ser for seg fremtiden til vandrefestivalen. Alt ble vedtatt enstemmig.

Nyheim er glad for at hun har Rindal Næringsforum til å administrere den daglige drifta. Tom Godtland er administrerende leder. Hun mener at det letter styrets jobb betydelig.

Festivalens hovedpilarer er vandring, folkehelse og kultur. Nyheim ser for seg å videreføre kulturelle vandringer så vel som konserter.

-Vi vil gjerne fange opp friluftstrender som er i tiden, det er for eksempel veldig populært med hengekøye nå, også tur med hodelykt er populært for tida, sier Nyheim

Brenner for saken

-Dette er noe jeg virkelig brenner for og som absolutt er innenfor interessefeltet mitt. Blant annet synes jeg det er viktig å få hele familien ut i naturen.

Nyheim forteller at de i vandringens ånd, velger å "vandre" med styremøtene , og veksle på mellom kommunene, blant annet er det planlagt et møte i Helgetunmarka i Rindal.

-Å holde møtet omgitt av natur kan kanskje gi ekstra inspirasjon, smiler Nyheim.

Å kose seg på tur er viktig. Styrelederen inviterte skribenten på luftetur med innlagt kafferast
Å kose seg på tur er viktig. Styrelederen inviterte skribenten på luftetur med innlagt kafferast

Lavterskel

Det vil nå gå an å melde seg inn i vandrefestivalen for enkeltpersoner, familier, organisasjoner og firma. Nyheim påpeker at medlemmer har stemmerett på årsmøtet.

-Kontigenten vil bli differensiert, og blir overkommelig for enkeltpersoner og familier, det skal være et lavterskeltilbud. Derfor vil arrangementene være av variert vanskelighetsgrad også. Det er tidligere arrangert vanskelig klatretur til Snota, så vel som guida tur til Snyta. En del av arrangementene vil være langt under denne vanskelighetsgranden. Ett av målene er at folk skal bli kjent med turmuligheter i de andre kommunene.

Kontigenten skal finansiere arrangement i Norsk Vandrefestivals regi.

-I vedtektene står det at festivalen er for de fra 0 til 100, men den regelen er veilendne. Det begynner bli spreke 100 åringer og nå. Om det kommer en 101 åring, tar vi imor med åpner armer, ler Nyheim.

Tidligere styreleder Tom Godtland kan fortelle om et bredt program der alle aktiviteter er utendørs. Det ble allerede i fjor inngått en avtale med Rindal IL og turstigruppa om flere turer både i Trollheimen og andre steder i Rindal. Her kan nevnes guidet tur til Raudfjellet, familietur og kulturhistorisk vandring. iTrollheimen organiserer blant annet barnas utforskertur og Morten Gåsvand vil ta oss med på kjempefurutur der en kan oppleve og høre om Norges størst furu. I tillegg blir det natur-rebus rundt Igltjønna, fiskekonkurranser og kanopadling. Selvfølgelig vil festivalen bruke fugletittertårnet med lokal ekspertise og stjernetårnet. Møre Frie Vikingar og Sør-Samene vil komme og skape aktiviteter med vikingmarked og sameleir ved Igltjønna både for store og små.

Kveldene toppes av kulturelle innslag i form av konserter med Rindals egen Jo Sverre på fredag ved Igltjønna og 30-års jubilanten Vamp på lørdags ettermiddag ute på tunet til Rindal Skimuseum. Det siste er selvfølgelig et familiearrangement. Festivalen hatt navn som Lars Monsen og Cecilie Skog på programmet tidligere.

Powered by Labrador CMS