Tonje Fuglås Kvendbø
Tonje Fuglås Kvendbø

Norgesmester i leirduesti

I forrige uke ble det arrangert Trippel-NM i jaktskyting i Målselv. Tonje Fuglås Kvendbø fra Surnadal JFF var en av få skyttere som deltok i alle de tre grenene. Hun vant NM-gull for damer i leirduesti, og ble nest beste dame etter finalen på løpende elg.

Trippel-NM i år besto av to NM i leirdueskyting, altså jegertrap og leirduesti. I tillegg ble det arrangert NM løpende elg.

I jegertrap skytes to serier på 25 skudd fra standplass på to ulike baner, altså til sammen 50 skudd.

Leirduesti foregår ute i skogen, hvor det skytes på to og to duer. Her er det fem ulike hold med ti skudd på hvert hold, altså til sammen 50 skudd her også.

Løpende elg foregår på bane, der "elgen" går fram og tilbake på skinner. Man ser elgen bare i 4,5 sekunder.

Tonje Fuglås Kvendbø tok en klar seier i NM leirduesti. I jegertrap gikk det derimot dårlig, forteller hun selv. I løpende elg gikk det bedre. Hun kom på tredjeplass i klasse B etter innledende skyting, og endte på åttendeplass totalt, og NM-sølv blant damene, etter finalen.

Kvendbø er godt fornøyd med NM-resultatene, alt tatt i betraktning. Motivasjonen for trening har ikke vært helt på topp det siste året, for det har vært så få konkurranser. Men hun håper at det normaliserer seg snart, sier hun.

Dette var Kvendbø sitt 15. NM-gull. Hun har tidligere vært norgesmester i blant annet jaktfelt, nordisk jaktskyting, lerduesti, figurjakt, jegertrap og skeet.