Jonas Hamnes Øye synes det er kjekt med renn
Jonas Hamnes Øye synes det er kjekt med renn

– Endelig skirenn

Etter en sesongstart der renn stadig avlyses, ble det endelig mulighet for å lufte skiene igjen på Nordmarka. Surnadal IL Langrenn arrangerte lørdag klubbmesterskap.

Publisert Sist oppdatert

– Alle renn er jo avlyst for tiden, så vi måtte prøve å få til et renn sjøl, sier Frode Hågen Raaen, leder i Surnadal IL langrenn. Slik det er nå, er det bare lov å arrangere renn for egen klubb. Vi fokuserer ikke på resultater, alle får samme premie. Det viktigste er opplevelsen.

Vanligvis er det mange som drar rundt i Trøndelag på renn. Surnadal Il langrenn hører til Trøndelag skikrets, og de fleste renn foregår i Trøndelag, men Hågen Raaen forteller at de også har godt samarbeid med Møre og Romsdal skikrets, og deltar i renn der også.

– Kjekt

Det var nok mange unge skientusiaster som syntes det var fint å kunne delta på renn igjen.

– Kjekt, sier 13 år gamle Jonas Hamnes Øye. I likhet med i overkant av 30 klubbkamerater stilte han han på Nordmarka i et vær som er litt mildere enn det vi har opplevd den den siste tida.

Dagen startet med individuell start for de under 7 år, før det var de på 8 år og eldre sin tur med fellesstart.

Oscar Segtnan på målstreken
Oscar Segtnan på målstreken

Må hoppe over rennet

En som hadde funnet fram skiene, men bare til litt rusling rundt på området, var ti år gamle Ine Hamnes Øye. Hun har vært med på renn siden hun var 2-3 år gammel, men har hatt en menisk som ikke ville oppføre seg slik den skal, og måtte dermed hoppe over rennet i dag. Nå er imidlertid menisken opperert, og i dag byttet hun ut krykkene med ski og staver. Om en uke forventer hun å være i full form igjen. Hun håper at det blir flere renn i løpet av sesongen.

Selv om det er fint å få operert kneet, synes hun tidspunktet er litt forkjært midt i skisesongen.

– «Fin» tid å operere på, smiler hun litt oppgitt.

Ine Hamnes Øye lufter skiene
Ine Hamnes Øye lufter skiene
Klart for fellesstart
Klart for fellesstart
Lærke Gravvold Larsson er straks i mål
Lærke Gravvold Larsson er straks i mål

Alle renn, unntatt for eliteløpere er avlyst fram til 14. februar, sier Hågen Raaen, skiforbundet jobber for å åpne opp for eksterne renn, men lederen i langrennsgruppa ser ikke for seg noen umiddelbar lette av restriksjonene. Slik situasjonen er nå med strenge smittevernregler i Trondheim og kommunene rundt, tenker han at restriksjonen vil holdes på samme nivå i alle fall i to uker til.

Startpistolen smell igang fellesstarten
Startpistolen smell igang fellesstarten