Rigger opp mekkeverksted for ungdom

NMK Surnadal og Rindal er i gang med dugnadsarbeid for å innrede mekkeverksted i T-komponentbygget i Rindal. Planen er å komme i gang med en fast åpningskveld i uka fra mai.

Publisert

Mekkeverkstedet har kommet i gang som et samarbeidsprosjekt mellom NMK Surnadal og Rindal og Rindal kommune. Prosjektet har blitt tildelt midler fra ungdomsrådet, og i forrige uke mottok NMK Surnadal og Rindal en gave til mekkeverkstedet på intet mindre enn 100.000 kroner fra Rindal Sparebank.

Innredes på dugnad

NMK tar ansvaret for aktivitetene, mens Rindal kommune har fått i stand en leieavtale med eierne av T-komponentbygget. Nå er det delt av et areal som skal innredes som verksted. Det vil bli organisert noen dugnadskvelder framover, der ungdom skal være med og rigge opp inventar og utstyr. Trollheimsporten tok turen innom på den første dugnadskvelden.

Takket være gaven fra Rindal Sparebank er det allerede kjøpt inn en del verktøy, blant annet to komplette verktøyvogner. Det skal monteres arbeidsbenker og reoler, og det begynner å komme på plass møbler til ei sittegruppe.

Her jobbes det med den første arbeidsbenken.
Her jobbes det med den første arbeidsbenken.

En plass å møtes

Kulturleder i Rindal kommune Morten Møller forteller at dette skal være en plass å møtes for ungdom med felles interesser. Her kan man få hjelp av voksne med ting som skal repareres.

Ingrid Kvam Moen i NMK Surnadal og Rindal sier at målgruppa i utgangspunktet er tenåringer, men det er ikke en helt klar aldersgrense. Deltakerne kan ta med egne kjøretøy å mekke på, fortrinnsvis mopeder og cross-sykler, eller de kan være med på felles reparasjonsobjekter.

Alle er velkommen innom

Initiativtaker Sverre Talgø tror at de kommer i gang med faste åpningskvelder i mai. Han håper at flest mulig ungdommer tar turen innom når verkstedet åpner. Alle tenåringer er velkomne for å se hva dette går ut på, men for å være med å mekke må man være medlem i NMK Surnadal og Rindal, enten som ordinær/aktiv medlem, eller med støttemedlemskap til 200 kr pr år.

Det er enda ikke bestemt hvilken ukedag verkstedet skal holde åpent, men Trollheimsporten kommer tilbake med informasjon om det etter hvert.

Henrik Moen, Stian Svinsås og Mikkel Holte var med på den første dugnadskvelden.
Henrik Moen, Stian Svinsås og Mikkel Holte var med på den første dugnadskvelden.
Powered by Labrador CMS