«Så mykkjy ha e, så mykkjy jidd e bort og så mykkjy fekk e att.» Bente Krangnes Edvardsen tester linkjolen og lager innhold til markedsføring i Spania.
«Så mykkjy ha e, så mykkjy jidd e bort og så mykkjy fekk e att.» Bente Krangnes Edvardsen tester linkjolen og lager innhold til markedsføring i Spania.

Oppfyller drømmen med egenprodusert linkolleksjon

Publisert Sist oppdatert

Bente feiret nylig 20 år som gründer. Hun har kommet seg gjennom pandemi og andre store utfordringer som har påvirket varehandelen. Den engasjerte damen driver hele fire fysiske butikker og en nettbutikk, og på fredag lanserer hun sin egen linkolleksjon.

Gründer av mitt hjerte

Bente har alltid hatt en drøm om å få noe eget.

-Jeg er gründer av mitt hjerte. Jeg elsker å skape, lage og utvikle. Jeg trenger ikke å være den som skal realisere idéene, men jeg er flink til å sette ting i gang.

Det store engasjement har med at hun alltid har likt klær og spesielt å selge dette til andre. Hun poengterer at hun er ekstremt glad i å kle opp mennesker og å få se hvor glade de blir.

-Det gir så mye det at mennesker blir fornøyd, smiler hun.

Samarbeid i India

Å få lage noe selv er noe den kreative damen virkelig brenner for.

Marianne Fjærvik fra Amfora Design tipset om en dame som nå er deres agent i India.

-Det å få til noe med India var drømmen. Det er litt personlig, da mine barn har en oldemor i India.

Samarbeidet resulterte til produksjon av en skjerfkolleksjon i fjorvår, som de har fått veldig bra respons på.

-Vi ser de på TV. Vi er så heldig og fått styla TV-kokken før og etter jul. Der ser man Passele-skjerfa nesten hver uke, da (TV-kokken og hennes datter - Red. anm.) Live er en god ambassadør for disse, smiler Bente.

Live Edvardsen fra Masterchef.
Live Edvardsen fra Masterchef.

Hun forklarer at budskapet i navnet på deres eget merket «Passele» er at alle er passelige, og at det de produserer er passelig både i pris, kvalitet og fasong.

Tidligere fikk de produsert en dungeribukse for herre i Italia. Denne var veldig populær og er nå utsolgt. De har derfor valgt å reprodusere denne buksen, men nå også den i India.

Ny lansering

Fredag lanserer Bente en linserie som inneholder skjorter, kjole, "sidbrok" og "kortbrok". I tillegg har de utnyttet overskuddstoff hvor to damer i India har håndsydd punger - sminkepung og små kortholdere.

Hun forklarer at det er mye enklere med et slik samarbeid nå.

-Man trenger ikke lenger reise for å produsere en linserie. Alt går digitalt, og vi har blitt oppdatert med både bilder og filmer av produksjonen med klærne på fabrikken.

Hun forteller at de har fått vareprøver i posten, og fått tilpasset størrelser og fasong ut fra de. Hun har fått testet noen klesplagg selv og gått med de i butikken, og kundene har etterspurt om de har plaggene for salg.

- Skjorten, sidbuksen og langbuksen heter Ella, Eva og Ida, oppkalt etter ansatte i butikkene i Surnadal. Foreløpig bruker vi navnene til butikkansatte, snart må vi kanskje hente inn folk fra gaten for å få nok ulike navn, ler Bente.

-Det er allerede etterspørsel etter klærne, og vi gleder oss på å lansere.

Hun drømmer om en eksklusiv silkekolleksjon til jul.

-Det er den store drømmen. Hvis man vil det nok og har guts nok, får man til det man vil. Man må sette seg noen mål og planer og ha nok lidenskap til det, smiler den blide gründeren.

Powered by Labrador CMS