Administrerende banksjef Allan Troelsen og markedssjef Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank.

Utsetter næringslivsdagen på ubestemt tid

Ber samtidig publikum om forslag til hvem som skal få Surnadal Sparebanks Utviklingspris for 2020.

Publisert Sist oppdatert

Surnadal Sparebank hadde planer om å arrangere sin tradisjonsrike næringslivsdag 4. mars, og programmet var så godt som klart.

Av hensyn til koronarestriksjoner, og for å få et best mulig arrangement, utsettes næringslivsdagen nå på ubestemt tid.

4. mars var fastsatt som dato for flere måneder siden, og administrerende banksjef Allan Troelsen og markedssjef Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank har i det lengste håpet at arrangementet kunne gå som planlagt - med tilnærmet normalt opplegg.

– Nå ser det ikke ut som om det blir normale tilstander i mars, og da utsetter vi næringslivsdagen på ubestemt tid. Vi kunne nok arrangert en næringslivsdag med 50, eller noen flere på fastmonterte seter, i mars, men vi vil heller vente og se an når vi kan arrangere næringslivsdagen slik vi ønsker den, sier Troelsen.

Han legger til at poenget med Surnadal Sparebanks Næringslivsdag er å være en god møteplass for næringslivet.

– Det blir ikke den samme effekten med én eller to meters avstand. Vi har brukt å ha over 200 gjester, og håper på minst det samme i år. Selv om det nå ikke blir næringslivsdag i mars, er dette noe vi skal gjennomføre, sier Liv Dalsegg.

Blir Sparebank 1 Nordmøre

I august i fjor ble det kjent at Surnadal Sparebank og Sparebank 1 Nordvest hadde inngått intensjonsavtale om sammenslåing til en ny bank ved navn Sparebank 1 Nordmøre.

20. oktober gjorde styrene i de to bankene endelig vedtak om sammenslåingen, som blir et faktum 1. mai 2021.

Det betyr at årets utgave av Surnadal Sparebanks Næringslivsdag fra og med i år vil bli arrangert i regi av Sparebank 1 Nordmøre - naturlig nok under et annet navn.

– Det skal bli minst like bra, sier Liv Dalsegg, som forteller at alle foredragsholderne som skulle komme 4. mars, har sagt at de ønsker å delta også på ny dato:

– Uten at vi vil røpe noen navn, er det jo snakk om folk som er relativt opptatte, så det er jo med det forbeholdet om at ny dato passer. Vi skal sette ny dato ganske fort, slik at vi forhåpentligvis får med alle også da.

– Vil bidra minst like mye som før

Både hun og Troelsen viser videre til at sammenslåingen vil gi flere ressurser som kan bidra med planlegging, gjennomføring og ikke minst erfaringsutveksling fra andre arrangement.

– Vi har klare ambisjoner om å markere etableringen av nybanken, og det er naturlig å se næringslivsdagen i sammenheng med dette, sier Troelsen, som blir sjef for Sparebank 1 Nordmøre.

Troelsen og Dalsegg forteller at den nye banken vil fortsette å arrangere både næringslivsdag og landbrukskonferanse så lenge det er interesse for det, i tillegg til treff og temadager.

Selv om også bankens treff og temadager har blitt satt litt på vent i forbindelse med koronapandemien og gjeldende restriksjoner, er denne typen aktivitet på ingen måte lagt på is, forsikrer de to.

– Den nye banken vil fortsette med denne typen arrangement. Vi vil ha samme aktivitet ut til lokalsamfunnet, og bidra minst like bra som før, med tanke på tiltak, arrangement og sponsing, slår Troelsen fast.

Ber om forslag til Utviklingspris-vinner

Et fast innslag på tidligere utgaver av Surnadal Sparebanks Næringslivsdag har vært utdeling av Surnadal Sparebanks Utviklingspris, som er på 30.000 kroner.

Prisen har vært delt ut hvert år siden Bernt Bøe ble første mottaker i 2001, og deles dermed ut for 20. gang i 2021.

Selv om den faste arenaen for utdelingen nå er utsatt på ubestemt tid, har banken ingen planer om å vente med å dele ut prisen, som Svinvik Gard fikk i fjor.

– Det er jo prisen for 2020 som skal deles ut, så da kan vi ikke vente for lenge med å dele den ut, sier Troelsen og Dalsegg, som forsikrer om at vinneren vil bli få mulighet til å presentere seg i forbindelse med årets næringslivsdag.

Nå ber de to publikum om forslag til hvem som bør vinne prisen, som har følgende kriterie:

"Prisen skal være en utmerkelse og en påskjønnelse til den eller de personer, lag, foreninger eller organisasjoner som har ut merket seg spesielt med utvikling av lokal kultur, idrett, reiseliv, næringsliv, eller markedsføring av lokalsamfunnet. Vi håper prisen vil være med å gi ytterligere inspirasjon og motivasjon for videre innsats."

– Det setter jo en liten, ekstra spiss på det at det er 20. gang prisen skal deles ut, og at det på grunn av sammenslåingen blir siste gang prisen deles ut med navnet Surnadal Sparebanks Utviklingspris, sier Liv Dalsegg.

Fristen for innsending av forslag er 5. februar.

Tidligere vinnere av Surnadal Sparebanks Utviklingspris:

2001: Bernt Bøe

2002: Åse Vedul Moen og Magne Moen

2003: Surnadal Motocrossklubb

2004: Kjell Gunnar Polden

2005: Gudmund Kårvatn

2006: Rune Gjeldnes

2007: Ingvar Sæter

2008: Batteri

2009: Heid Snekvik

2010: Vårsøg Hotell

2011: Surnadal Bygdeungdomslag

2012: Henning Sommerro

2013: Talgø

2014: Nordmøre Folkehøgskole

2015: Lars Løseth

2016: Pipelife

2017: Surnadal Alpinsenter

2018: Sagatun Grendahus

2019: Svinvik Gard

Powered by Labrador CMS