Odd Einar Folland (t.v.) og Allan Troelsen kunne mandag lansere SpareBank 1 Nordmøre, resultatet mellom sammenslåingen av SpareBank 1 Nordvest og Surnadal Sparebank.
Odd Einar Folland (t.v.) og Allan Troelsen kunne mandag lansere SpareBank 1 Nordmøre, resultatet mellom sammenslåingen av SpareBank 1 Nordvest og Surnadal Sparebank.

SpareBank 1 Nordmøre lansert: – I dag er en fantastisk stor dag

Mandag ble Surnadal Sparebank og SpareBank 1 Nordvest formelt slått sammen til SpareBank 1 Nordmøre.

Publisert

Under en direktesendt seanse fra Kulturfabrikken i Kristiansund, ønsket Allan Troelsen, Odd Einar Folland og konferansier Frode Alnæs velkommen til lansering av SpareBank 1 Nordmøre.

– I dag er en fantastisk stor dag. Det er en stor dag for oss, det er en stor dag for hele Nordmøre. Det er faktisk en stor dag for alle helt fra Ålesund til Trondheim, slo Troelsen, som blir administrerende banksjef for nybanken, fast.

På spørsmål fra konferansier Alnes om hva som blir den viktigste oppgaven for den nye lokalbanken, svarte Troelsen slik:

– Det blir mange viktige oppgaver, men først og fremst handler det om kundene. Vi må sørge for at alle som er kunder hos oss, også vil være det framover. Videre må vi være så attraktive at også opplever et ønske om å bli kunder hos SpareBank 1 Nordmøre.

– Det tror jeg vi skal klare, for vi har kollegaer i banken, som har utrolig lyst til å gjøre sitt beste for å gjøre en forskjell – både for kunder, samfunnet og omgivelsene rundt oss.

Troelsen slo fast at den nye banken har mål om å være best på personlig rådgivning.

– Kunder har behov for rådgivning i mange faser av livet, og da skal vi være der, være tilgjengelige. Vi skal være gode diskusjonspartnere og rådgivere for kundene våre. I tillegg vil vi gjennom SpareBank 1-alliansen ha de mest moderne og mest innovative tekniske og digitale løsningene for fremtida. Det gjør at kundene våre fremover skal bli godt hjulpet også digitalt.

Allan Troelsen, flankert av Frode Alnæs og Odd Einar Folland, ønsker velkommen til lansering av Sparebank 1 Nordmøre.
Allan Troelsen, flankert av Frode Alnæs og Odd Einar Folland, ønsker velkommen til lansering av Sparebank 1 Nordmøre.

Vil være nær kunden

Alnæs fulgte opp med et spørsmål om lokalkontorer er planlagt nedlagt, og om «alt» blir digitalt i tida framover.

– Det som er så fint er at vi ønsker å være nær kunden, og ta beslutninger nært der kunden er. Det har vært viktig for oss, og det skal vi fortsette med. Lokal tilstedeværelse er noe av det vi satser mest på. Vi skal både være tilgjengelig for kundene og vi skal bidra til å utvikle lokalsamfunnene vi er en del av, sa Troelsen, før han la til:

– Nå har begge bankene vært flinke på dette området tidligere også, men med dette grepet, denne sammenslåingen, har vi til hensikt å bli enda mer aktiv både på samfunnsutvikling og næringsutvikling i de aktuelle områdene.

Troelsen roste de ansatte i SpareBank 1 Nordmøre for innsatsen og engasjementet de har vist i den rundt ett år lange prosessen fram mot lanseringen av nybanken.

– Den samhandlingen, som har skjedd mellom kolleger i bankene, på tvers av geografi og områder de jobber innenfor, har vært fantastisk å oppleve. De har vist stor entusiasme og glede for å bidra, sa den påtroppende banksjefen.

Odd Einar Folland, avtroppende banksjef i SpareBank 1 Nordvest, pekte på at det nettopp var det at kulturen i de to bankene var så lik, som skapte en naturlig inngang til å se på en sammenslåing.

Fikk gratulasjoner fra profilerte nordmøringer

Under lanseringsseansen ble det spilt av videohilsener fra en rekke profilerte personer, hovedsakelig fra Kristiansund og Surnadal.

Blant dem som ønsket den nye banken til lykke var Ole Gunnar Solskjær, Line Lønning Andresen, Kjetil Thorsen, Christian Michelsen og Emil Iversen, i tillegg til mange innslag fra Surnadal.

Hilsener fra blant annet Sigrid Vetleseter Bøe, Line Lønning Andresen, Emil Iversen, Lars Løseth, Ole Gunnar Solskjær, Jenny Klinge, Kjetil Thorsen.

Sigrid Vetleseter Bøe var blant de mange lokale profilene som gratulerte SpareBank 1 Nordmøre via videohilsen.
Sigrid Vetleseter Bøe var blant de mange lokale profilene som gratulerte SpareBank 1 Nordmøre via videohilsen.

Først ut av dem var Lars Løseth, som slo fast at han ser på dettete som riktig både for eiere, kunder og Nordmøre.

– For eierne er det grunn til å tro at det blir enda bedre avkastning og enda bedre verdiutvikling for banken. For næringslivskundene er det grunn til å tro at det blir bedre tjenester og mulighet for større låneengasjement, også i samarbeid med andre banker i SpareBank 1-alliansen, sa Løseth.

– Ordentlig håndverk

Bærekraftsdirektør i Pipelife, Kjell Larsen, fulgte opp:

– Her har Allan og Odd Einar gjort et ordentlig håndverk, ved å sørge for den muligheten som nå bydde seg; nemlig å gjøre de to bankene til en ny og større og slagkraftig enhet – SpareBank 1 Nordmøre. Nå kan vi ønske alle privatkunder, næringslivet og andre aktører lykke til, og gratulerer med en mer slagkraftig, både teknologisk og kompetansemessig, bank og bankorganisasjon.

Terje Talgø oppfordret SpareBank 1 Nordmøre til å tørre å ta sjanser:

– Jeg håper dere fortsetter å ta sjanser, og har tro på folket som bor her. Talgø kjenner dere til. Vi tar sjanser, vi kommer til å ta sjanser. Så håper vi at det ikke er for mange revisorer som skal se på søknadene. Gratulerer!

Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) var også blant profilene som bidro med videohilsen:

– Jeg er ikke slik at jeg nødvendigvis alltid roper hurra når jeg hører om en sammenslåing, men jeg må innrømme at jeg synes det er stor stas med sammenslåinga av SpareBank 1 Nordmøre og Surnadal Sparebank – særlig fordi at navnet blir SpareBank 1 Nordmøre.

Leder i Surnadal Næringsforening, Sara Akerfeldt, beskrev dagen som en herlig dag å feire.

– Hurra for SpareBank 1 Nordmøre! Dette blir et skikkelig løft for næringslivet, og også samfunnet for øvrig, for så klart er vi sterkere sammen. Vi ønsker dere masse lykke til med fortsettelsen og gratulerer med dagen, sa Akerfeldt, mens operasanger Sigrid Vetleseter Bøe hilste nybanken slik:

– Kjære Surnadal Sparebank og SpareBank 1 Nordvest. Gratulerer med at dere nå har blitt SpareBank 1 Nordmøre, og at dere har enda større muskler til å fortsette å støtte og videreutvikle kulturlivet på Nordmøre.

Henning Sommerro fremførte "Nordmørsminne".
Henning Sommerro fremførte "Nordmørsminne".

Med tanke på anledningen, var det ikke annet enn rett og rimelig at også Henning Sommerro var på plass. Han leverte en flott versjon av «Nordmørsminne», akkompagnert av Alnæs på gitar.

Ordførerne har trua

Også ordførerne i de to kommunene, Margrethe Svinvik (Sp) og Kjell Neergaard (Ap), deltok.

– Jeg tror at for å få til noe bra, må man samarbeide og stå sammen. Her på Nordmøre er vi ikke flere enn at vi må se til hverandre, og ut til byen, kanskje. Jeg tror dette er helt supert, og at det er en styrke for framtida at vi klarer å samarbeide, slik som dette, sa Svinvik.

Hun fikk støtte av ordførerkollega Neergaard.

– Jeg er på lik linje med Margrethe sikker på at dette er riktig satsing. Det er to tidligere gode banker, som nå slår seg sammen, og den kompetansen som fantes i begge bankene blir nå til én. Jeg tror det gjør det til en enda bedre bank, sa han.

Svinvik la til:

– Det er en merkedag på to måter. Vi takker av Surnadal Sparebank, som er en bank vi har vært veldig glade i og har vært stolte av. Det har vært en sterk bank, og jeg vil på vegne av alle surnadalinger takke for samarbeidet så langt. Så vet jeg samtidig at Allan vil heve Surnadalsfanen videre, og at vi blir med som en likeverdig del av den nye banken, SpareBank 1 Nordmøre.

Seansen ble avsluttet med den flunkende nye SpareBank 1-sangen "3. mai-banken", som Alnæs, Folland og Troelsen sang sammen med Frei barnekor og pianist Rune Tylden.
Seansen ble avsluttet med den flunkende nye SpareBank 1-sangen "3. mai-banken", som Alnæs, Folland og Troelsen sang sammen med Frei barnekor og pianist Rune Tylden.