Bygger leiligheter. Fra venstre: Ola Inge Sæther, Håkon Bævre, Kristian Ellevset, Per Øyen fra Rørservice AS og Gard Rognskog Nødset
Bygger leiligheter. Fra venstre: Ola Inge Sæther, Håkon Bævre, Kristian Ellevset, Per Øyen fra Rørservice AS og Gard Rognskog Nødset

Bygger populære leiligheter i sentrum

Setra Drift er i full gang renovering av «Gammelsamvirkelaget» på Skei. Her skal det bli seks leiligheter og to hybler for utleie, noe som ser ut til å være populært. Fire av leilighetene er allerede utleid, flere måneder før ferdigstillelse.

Publisert

Lenge før vi Setra Drift, som har sitt utspring i Nordutbygg, har eksistert siden 2017. Da ble firmaet delt opp i Alti Forvaltning og Setra Drift. Nordutbygg startet i sin tid med 6-7 ansatte. I dag har Setra Drift en stab på 16 full- og deltidsstillinger Bedriften, som jobber stort sett med bygging og renovering av næringsbygg, har ikke hatt mangel på oppdrag.

-Bedriften har vokst over all forventning. Vi tar på oss store jobber, men vi har også en del små oppdrag. Da går det mest på brukertilpasning, som for eksempel at en vegg skal flyttes på en butikk, sier Sæther.

Firmaet har oppdrag både på private og offentlige bygg, og har for eksempel renovert lensmannskontoret i Åndalsnes. En av de største jobbene er imidlertid ombyggingen av Alti-sentret i Surnadal.

-Vi jobbet også et år med Møre-Tre, der vi bygde opp den delen av fabrikken som jobber med Royalmaterialer, sier Sæther.

Dyktige ungdommer

Det har ikke vært noe store problemer med å få tak i snekkere, men Sæther forteller at håndverkere med fagbrev er generelt ettertraktet. Bedriften har kontakt med opplæringskontoret og er for tiden i prosessen med å bli lærebedrift. Per i dag har de imidlertid to elever fra Surnadal videregående på praksis to ganger i uka. Sæther ser gjerne at de kommer tilbake etter endt utdanning

-Jeg må skryte av de to elevene vi har. De er veldig pliktoppfyllende, står på og jobber raskt. Det er ikke noe slakk. Vi prøver å gi dem varierte oppgaver slik at de ikke bare skal bli gående å rydde og legge isolasjon, men får prøvd seg litt på forskjellige ting, sier Sæther.

Reservert i god tid

Fire leiligheter vender ut mot Skei, i tillegg bygges det fire boenheter på baksiden, bestående av to leiligheter og to hybler.

-Vi har hatt byggetillatelsen klar i 2-3 år, men vi har hatt det så travelt at vi har ikke hatt tid til å starte før i år, sier Ola Inger Sæther. Han driver i en bransje som ikke er rammet av koronaen, og ordrebøkene har vært fulle.

Noen av leilighetene har ett soverom samt sovealkove, mens andre har to soverom. I bakkant blir det carporter til alle leilighetene, samt uteplasser. På framsiden vil det bli balkonger for de leiligheten som ligger der.

Fasadeendring. Ny kledning er på plass
Fasadeendring. Ny kledning er på plass

Etterspørselen etter utleieleiligheter på Skei ser ut til å være stor, flere av leilighetene er nemlig allerede reservert. Enhetene i forkant har store vinduer som vender mot sentrum.

-Vi har ikke kommet i gang med å markedsføring enda, men har hatt mange henvendelser. Det blir det fin utsikt over Skei her, smiler Sæther.