Saga Trollheimen Hotell med på liste over de beste hotellene i Norge

Leserne av Nettavisen har kåret de beste hotellene i Norge. Her kommer Saga Trollheimen hotell i Rindal på 22. plass. I presentasjonen heter det at hotellet er "Et sagarike som består av nye og gamle hus, hvor alle er bygd etter gamle tradisjoner."

Publisert Sist oppdatert

xHotellutvikler og -eier Morten Gåsvand mener det kan være at hotellet har sin egen stil og særpreg som gjør at det har kommet med på lista.

-Tanken var at det ikke skulle være et standard hotell. Det skulle være et motstykke mot de moderne hotellene. Jeg ville sette fokus på norsk stil og tok utgangspunkt i den tradisjonelle låna som er særegen for Nordmøre og Trøndelag. Husene ble bygd nye, men skulle se gamle ut. Jeg er interessert i arkitektur, og dette kom naturlig for meg. Jeg likte godt tanken om den gamle skysstasjonen, og ville videreføre den. Det opprinnelige navnet var jo Saga Skysstasjon, men begrepet skysstasjon ble brukt så mye etter hvert andre steder, så vi skiftet til Saga Trollheimen hotell.

Eieren hentet også inspirasjon fra bygningene på Gulla og Harang, som var residenser bygd for utenlandske rikfolk som kom for å fiske i elva. Gåsvand forteller at det var de engelske lakselordene som kom hit med ideen om svalgang på husene.

Miljø sto høyt oppe på lista da hotellet ble bygd for 28 år siden. Det var før miljøvennlige materialer ble mote.

-En kan si at jeg var forut for min tid, smiler Gåsvand.

Hotellets bygninger har fascinert mange, og mange har vært innom for å studere arkitekturen i årenes løp. Gåsvand forteller at på Oppdal finnes det to hotellanlegg i samme stil, begge har hentet inspirasjon fra hotellet i Rindal.

På booking. com kan en finne vurderinger fra kunder. Der ser en blant annet at tidligere gjester har lagt vekt på den unike sjarmen hotellet har. Mange nevner også personalet i positive ordelag, og det skrytes av frokosten.