Prosjekterte leiligheter lagt ut for salg i Rindal sentrum

Even Børset Bolme og Agnete Opland foran området som skal bli Eventunet.
Even Børset Bolme og Agnete Opland foran området som skal bli Eventunet.

– Velkommen til Eventunet!

Nylig ble ti prosjekterte leiligheter i Rindal sentrum lagt ut for salg, og denne uka blir det tomtevisning. Initiativtaker Even Bolme og Agnete Opland i ProPlan Bygg er spente på mottakelsen.

Publisert Sist oppdatert

Even Børset Bolme jobbet tidligere for hus- og hytteleverandøren BoligPartner i Trondheim, og det var i den perioden at han fikk ideen om boligbygging på tomta si i Rindal sentrum. Da var det naturlig å ta opp ideen med byggmesterbedriften ProPlan Bygg AS i Børsa, som er forhandler for BoligPartner det geografiske området som omfatter Rindal.

– Vi har jobbet med dette prosjektet i nesten to år, sier Agnete Opland, som er boligkonsulent i ProPlan Bygg.

– Vi har tenkt på mange forskjellige løsninger, både eneboliger og firemannsboliger, og skissert ulike forslag, til vi landet på en løsning med fem tomannsboliger som henger sammen. Vi er veldig spente på hvordan dette blir mottatt, smiler hun.

Vil skape et trivelig bomiljø

Boligprosjektet "Eventunet" i Rindal sentrum omfatter altså 10 leiligheter med alt på ett plan. Det blir fem leiligheter på bakkeplan med et lite plenareal utenfor, og fem leiligheter i andre etasje med en romslig balkong. Utbyggeren har ikke sett seg ut en bestemt målgruppe for prosjektet. Dette er boliger som passer for de fleste.

– Det som er viktig for oss er å være med å skape et trivelig bomiljø. Vi legger til rette for gode sol- og utsiktsforhold fra alle leilighetene. Det ligger litt i navnet "tunet" at vi ønsker å skape en trivelig tunløsning. Inne på tunet skal vi lage lekeplass, asfaltere og etablere grøntarealer, og det blir carporter med boder til alle leilighetene, sier hun.

Rindal kommune har gitt rammetillatelse til prosjektet. Tidspunkt for byggestart kommer an på interessen.

– I utgangspunktet har vi satt et forbehold om åtte solgte leiligheter før byggestart, men det vil vi selvsagt vurdere fortløpende, sier Opland.

Førstemann til mølla

Torsdag blir det tomtevisning på området. Hun håper at enda flere vil melde seg på der. På grunn av koronarestriksjonene er det viktig at alle avtaler tid på forhånd.

– Det er jo førstemann til mølla hvis man ønsker seg en spesiell leilighet, sier hun.

– Vi håper på byggestart så fort som mulig, men det avhenger jo av salget og av interessen. Vi har lagt til rette for det lille ekstra, med moderne arkitektur, og kvalitetsmaterialer med lang levetid fra norske leverandører. Leilighetene blir helt nøkkelferdige, så de er bare å flytte rett inn.

Eventunet
Eventunet
Oversiktsbilde.
Oversiktsbilde.

Skreddersydde hus

Boligene på Eventunet er skreddersydd for denne tomta av ProPlan Bygg i samarbeid med prosjektleverandøren BoligPartner.

ProPlan Bygg jobber med bygging av nye boliger, rehabilitering og tilbygg. De er en forholdsvis liten bedrift, og har opplev økt etterspørsel i koronatida, særlig når det gjelder rehabilitering og tilbygg. Det har også vært bra etterspørsel etter leiligheter og eneboliger, forteller Opland. Bedriften har egne tømrere ansatt, og det er de som skal bygge Eventunet.

– Det at vi har egne er en trygghet for oss og for kundene. Da er det vi som styrer prosessen og kvalitetssikrer arbeidet.

Opland presiserer at de er opptatt av å bruke lokale leverandører, så flere lokale bedrifter er involvert i prosjektet. De engasjerer Nidaros oppmåling, Rindal maskin på grunnarbeidet, Rørservice på sanitærinstallasjon og Proff El og IT på el-installasjon.

Ser fram til å få nye naboer

Even Bolme forteller at han har eid den aktuelle tomta i mange år, og at han i en tid vurderte å bygge hus der selv. Ideen om et større prosjekt med flere boliger kom mens han jobbet for BoligPartner i Trondheim. Da han byttet jobb og ble ansatt hos Mesterhus var avtalen med ProPlan Bygg allerede inngått. Nå synes det er ryddig at han ikke har noe med prosjektet å gjøre, annet enn som nabo. Han presiserer at navnet "Eventunet" ikke var hans ide. Agnete Opland tar ansvar for navnevalget. Hun synes det passer veldig godt.

Even Børset Bolme og bestefar Even Børset fotografert på slutten av 60-tallet, på det området som nå blir Eventunet.
Even Børset Bolme og bestefar Even Børset fotografert på slutten av 60-tallet, på det området som nå blir Eventunet.