Mange folk i et forsamlingshus.
Skogsletta grendahus var tilnærmet fullt!

Nybø skaper engasjement

Tirsdag kveld var det samlet over 70 stk engasjerte mennesker på Skogsletta Grendahus.

Publisert Sist oppdatert

I samarbeid med Rindal kommune, ordfører og Skogsletta Grendalag inviterte Coop Nordvest til medlems- og kundemøte tirsdag kveld på Skogsletta.

Fra Coop møtte Hanne Oksvold Langås, driftsjef i Coop Nordvest. Hun har ansvar for Prix og Markedbutikker fra Stokkøya i Nord til Molde i sør. Rune Økland, driftsdirektør dagligvarer for Coop Nordvest. Stig Olsson konsulent i Merkurprogrammet var med på Teams.

Fra kommunen var ordfører Mildrid Kattem Aune, næringsrådgiver Grete Elshaug og prosjektleder for Bygdevekst Håkon Fredriksen.

Rune Økland, driftsdirektør dagligvarer Coop Nordvest

Stort område

Coop Nordvest er et stort distrikt 700 km fra sør til nord. Det er 134 butikker totalt og 36 av de er Coop Marked. Det blir straks redusert til 29 stk.

Markedsområde for en butikk er basert på postnummer, som i dette tilfellet omfatter Rindal, Rindalsskogen og Storås. Postnummer 6658 Rindalsskogen har 461 innbyggere. Økland forteller at 1 % av omsetningen skjer hos andre i Rindal, postnummer 6657.

I 2022 var omsetningen på Coop Marked Nybø i underkant av 7 millioner.

9 av 10 Coop Marked-butikker driver med underskudd

I 2022 var omsetningen på Coop Marked Nybø i underkant av 7 millioner. Per april 2023 er det underskudd på - 204 901 kr.

Økland forteller at 9 av 10 av Coop Markeds butikker går med underskudd. Det er ekstremt krevende sier han.

Coop ønsker en snarlig ordning og avgjørelser ønsker taes i løpet av året.

Kundetilfredshet

På alle Coop-butikker blir det foretatt kundetilfredsmålinger. På en skala fra 1 til 7, scorer Nybø på 6,5. Et svært godt resultat. Snittet på alle coop-butikker er 5,9. Butikken på Nybø har en god standard både på folket og bygget, skryter Rune!

Stor kundetilfredshet på Nybø

Ulike framtidsscenarioer for butikker i Coop Nordvest

Coop Marked Folkestad var først ut med digital bemanning. Ut i fra erfaring handles det både før og etter ordinær åpningstid. Marked Gjersvika hadde åpning 1.september 2022 har kun selvbetjente kasser og åpent store deler av døgnet. For å komme inn i en slik butikk må man ha Norsk BankID, samt og betale.

Hvordan skape en lønnsom butikk?

Overgang til Matkroken franchise. Det er at det er en kjøpmann som eier butikken (franchisetaker). For kunden vil forskjellen bli liten og man kan fortsatt være medlem/få kjøpeutbytte.

Distrikssenteret for kompetanseutvikling

Stig Olsson er konsulent i Merkur, som er eid av Kommunal og Distriksdepartementet. Målet for Merkur er å sikre innbyggerne tilgang til en nærbutikk. Det er 580 nærbutikker som deltar i Merkur-nettverket. Det er ca. 10 butikker som legges ned i året. Det finns 100 "folkebutikker der bygdefolket har reist kapital. Stig forteller at nærbutikken har en viktig rolle i samfunnet og kan ofte være den eneste møteplassen i hverdagen. Det er 40 Merkur-butikker som nå tilbyr fleksible åpningstider.

Stig Olsson, konsulent i Merkur, deltok via digitaloverføring..

Nærbutikk skaper engasjement

I forsamlingen snakkes det om at hytte-Rindalinger handler noe på Nybø, men ikke alt. Pris på varer har mye å si. Prisforskjell på varer i mellom Coop-butikker med tanke på tilbud og varer. Det er ca. 7-8 % i generell prisforskjell fra Extra og Marked, forteller Økland.

Elbil-lading kunne hatt en stor betydning for en butikk, med tanke på økt omsetning i forbindelse med ventetiden for lading. Coop har avtale med "Mer Elbil-lading".

Ideer fra salen var blant annet om det finnes støtte til å lage servicepunkt for lastebiler, bobiler samt toalettanlegg. Dette kan øke omsetningen for butikken.

Lydhør forsamling.

Engasjert ordfører

Mildrid Kattem Aune skryter av oppmøtet og engasjementet rundt Coop Marked Nybø.

Rindal kommune har engasjert seg i å ha en nærbutikk for å ta vare på lokalsamfunnet. Mildrid skryter av samholdet i Øverbygda.

Kommunen ønsker å bidra til å komme fram til ei løsning som passer de fleste. Mildrid trekker fram næringsrådgiver Grete Elshaug og Håkon Fredriksen, leder i Bygdevekst-prosjektet, som bistand i prosessen. Ordføreren tenker positivt om servicepunkt og ladestasjon på butikkområdet.

Engasjert ordfører Mildrid Kattem Aune!
Powered by Labrador CMS