To smilende menn
Anders Moe Sæter og Stian Kooyman

Nysatsing i Alti Surnadal

Publisert

Stian Kooyman fikk mail for en halvannen måned siden, om han ville gjøre noe i Alti Surnadal. Han tenkte at Rindal Bensin kan ikke flyttes dit, så han måtte i så fall starte noe helt nytt. Med Anders Moe Sæter på laget er de straks klar med et nytt aksjeselskap på butikksenteret.

Surnadal får først

Stian blir styreleder i det nye firmaet, mens Anders blir daglig leder, to menn fulle av energi og pågangsmot. De starter nå et splitter nytt firma i Alti Surnadal hvor de vil ha et bredt utvalg av frokost og lunch.

Noe av det som blir å få kjøpt er kaffe, boller, croissanter, kyllingsalat, baguetter med kylling, bacon og annet godt. De står også til tjeneste for å selge møtemat som kunder kan ringe å bestille.

Man kan kjøpe mat fra disken eller få helt ferske baguetter på omtrent fem minutter.

Surnadal er så heldige å få være det første i landet av dette konseptet.

De vil drive et par år i Surnadal og se hvor godt det går der, for så å vurdere om de kan utvide til flere Alti-senter etterhvert. De håper dette vil bli et konsept som kan nå ut i landet.

Handlekraftige menn

Her går det fort i svingene.

Kooyman er daglig leder i YX Rindal (Rindal bensin og service). Han forteller at da han fikk spørsmålet fra Alti, tenkte han med en gang at de ikke kan ta inn Rindal Bensin på Alti, men at det måtte bli noe helt nytt. Dermed var prosessen i gang med å starte et nytt AS.

– Alt er klart; nå venter vi på Brønnøysundregistrene, forklarer den positive gründeren.

Om ikke noe uventet skjer, håper de å åpne dørene i midten av eller i slutten av juli.

Samtidig kan han bekrefte at det ikke blir noen forandringer ved Rindal Bensin der han selv fortsetter som daglig leder.

Navnevalget

De funderte en måneds tid på hvilket navn de skulle ha. Det var mange alternativ på bordet, og de landet – ikke tilfeldig – på Unau.

– Det er et «gøytt» navn, og dette ordet er det som forklarer oss best egentlig, sier den energiske mannen som opprinnelig kommer fra Stavanger.

Han forklarer at det er et synonym på ord som man kan kjenne seg igjen i når man er sulten, som amper og rastløs.

– Dette er litt oss. Vi har rastløse ben og mye energi, ler den ambisiøse gründeren.

Powered by Labrador CMS