Pressemelding fra Rindal kommune:

Ordfører Vibeke Langli
Ordfører Vibeke Langli

100 nye stillinger på tre år – optimisme blant bedrifter i Rindal

Publisert Sist oppdatert

Rindal kommune har utført en undersøkelse blant lokale bedrifter i sommer. Undersøkelsen viser at de fleste bedrifter ser for seg å ansette noen flere medarbeidere de neste tre åra, kanskje så mange som hundre til sammen. 31 bedrifter har svart. Til sammen ser de for seg å øke fra 336 ansatte i dag til 430 ansatte i løpet av tre år. I tillegg blir vel 30 stillinger ledige fordi folk slutter eller går av med pensjon.

Voldsom optimisme

Behovet for nye ansatte er veldig mangfoldig og omfatter svært mange bransjer, som f. eks. bygg/anlegg, ingeniører, bedriftsrådgivning, administrasjon, økonomi, it, elektro, transport, salg og service.

Bedriftene forventer også at tallet på lærlinger vil øke fra 14 til 23 i samme periode.

Kommunen vil sjøl trenge folk til bl.a. barnehage, renhold, skole, administrasjon, kokk, helsefagarbeidere og sykepleiere. Dette kommer i tillegg til bedriftenes tall.

– Dette viser en voldsom optimisme, sier ordfører Vibeke Langli.

– Nå er det viktig at ungdom under utdanning og alle andre som ser for seg ei framtid i Rindal, kan holde seg godt orientert om hvilke muligheter som finnes her, legger ho til.

Håper på mange svar på innbyggerundersøkelsen

Fra 17. september ruller kommunen sammen med Distriktssenteret ut ei omfattende innbyggerundersøkelse. Der kan alle som har ei tilknytning til bygda gi sitt bidrag til bedre kunnskap om hva som må til for at Rindal kan bli et godt sted å bo, og dermed beholde og trekke til seg folk i åra som kommer.

– Jo flere svar vi får inn, jo bedre grunnlag vil vi ha for sammen med andre å sette i verk de rette tiltaka i tida framover, avslutter ordføreren.