REKLAMEINNHOLD

To menn som viser automatgressklippere.
RBL har blitt profforhandler av Automower. Svein-Atle Karlsen fra Husqvarna og Steffen Møkkelgård.

Vårdager hos RBL: klare for sommersesongen

Fredag og lørdag denne uka inviterer RBL kundene til vårdager. Sammen med flere leverandører lokker de med gode tilbud og rabatter, både i butikken i Rindal og i den nye nettbutikken.

Publisert Sist oppdatert

Den tradisjonelle vårdagen hos RBL har blitt utvidet til vårdager, fordelt på fredag og lørdag denne uka. Steffen Møkkelgård, som jobber med butikk og salg hos RBL, forteller at vårdagene markerer sesongskifte i butikken, og mye av sommervarene har kommet på utstilling. 

Vårdagen er utvidet til to dager for at flere skal få mulighet til å komme innom, og det blir bedre tid til å hjelpe kundene.

ANNONSE:

Les mer om Vårdagene på facebook.

På fredag har RBL med seg representanter fra Kramp, Husqvarna og Ariens, så det er ekstra god mulighet til å få svar på spørsmål fra disse leverandørene denne dagen. 

RBL har nylig lansert sin nye nettbutikk, og i den forbindelse kjøres det også tilbud på høytrykksspylere og motorsager fra Husqvarna, blant annet.

Vedmaskiner og gressklippere

På denne tida av året er det mye etterspørsel etter vedutstyr, og straks kommer sesongen for gressklippere også. RBL er store på robotgressklippere, og har nå blitt profforhandler av Automover. Det innebærer at de har fått enda større utvalg, og kan selge større klippere enn før. RBL har robotklippere på lager som kan dekke 10 mål. De kan også skaffe klippere som tar betydelig større områder, som fotballbaner og golfbaner.

Nå har det også kommet en ny modell, med en ekstra klipper, som kommer til HELT ut i kantene, forteller Steffen Møkkelgård, og viser fram undersiden av klipperen.

Undersiden av en automatgressklipper.
Steffen Møkkelgård viser en ny modell av Husqvarna automower, med en ekstra klipper som kan klippe helt ut til kanten.

Atomover kan leveres med kabel over eller under jorda, eller med GPS-styring. GPS gir en nøyaktighet på 1- 2 cm, forteller Steffen Møkkelgård.

Stadig flere velger leasing når de skal ha robotgressklipper. Også andre produkter fra Husqvarna kan leases, men RBL satser mest på robotklippere. Fordelen med leasing er at alt er inkludert i hele leasingperioden, som montering, reparasjoner, service, vinterlagring og garanti i hele perioden. Dette setter mange pris på, særlig eldre, sier Møkkelgård.

RBL ble faktisk landets nest største forhandler på leasing av Automower i fjor, forteller han. For RBL var det en litt uventet og svært gledelig beskjed å få, og da sier det seg sjøl at markedet strekker seg langt utenom Rindal. 

Klippere for grove vekster og tøft terreng

Leverandøren Ariens er også på plass på vårdagene. De leverer slåmaskiner og tilhørende utstyr. Blant annet har de klippere som kan brukes der det holder på å gro igjen. Disse maskinene tar småbusker og slikt, og tar seg fram der det er for tøft terreng for annet gressutstyr. 

Ariens leverer gressklippere for ulendt terreng. Svært solide maskiner som tar grove vekster og tåler mye, lover Tor Helge Snøan fra Ariens og Steffen Møkkelgård.

– Dette er et spesielt produkt, litt utenfor det vanlige plenklippersegmentet. Disse passer godt på nedlagte gårdbruk, på feriesteder, hos de som driver med juletreproduksjon og slikt, sier Tor Helge Snøan fra Ariens.

Ariens er mest kjent for snøfresere, men leverer også slåmaskinutstyr og klippere.

Håndholdte slåmaskiner.
Skal man bruke graset til for, så kan man bruke en slik håndholdt slåmaskin.

Verktøy, husdyrutsyr og klær

Kramp leverer rekvisitter og slitedeler til landbruket, som verktøy, husdyrutsyr og klær. Store deler av butikken til RBL er fylt opp av varer fra Kramp.

En mann som står inne i en butikk, med en utstillingsrampe med diverse utstyr bak seg.
Snorre Bromseth fra Kramp stiller med et lite kampanjetorg for anledningen.

Den nye nettbutikken til RBL inneholder så langt varer fra Husqvarna, men planen er at det skal fylles opp med flere produkter etter hvert. 

Utvalget i den fysiske butikken er veldig stort, så RBL har ingen ambisjoner om å få inn alle varene de forhandler i sin egen nettbutikk. Men Kramp har en egen nettbutikk, som RBL-kunder kan bruke. Da kan man registrere seg som kunde i Kramp sin nettbutikk, og deretter registrere seg som kunde via RBL. Da får man rabatt, man får varene direkte tilsendt, og fakturaen kommer fra RBL. Denne løsningen er stadig mer brukt, forteller Steffen Møkkelgård.

Arbeidsklær utsilt inne i en butikk.
Tilbud på arbeidsklær.

Vinn et fyrfat!

Espegard, som forhandler blant annet bålpanner, utepeiser, vedstativ og vedsekker har en konkurranse gående på vårdagene. Den som handler produkter fra Espegard for over 500 kr  på vårdagene er med i trekninga om et fyrfat.

En plenklipper. motorsager og verneutstyr.
Rider gressklipper, motorsager og verneutstyr.
Flere små vedmaskiner inne i en butikk.
Små vedmaskiner er populære blant hytteeiere, blant annet. RBL forhandler også store vedmaskiner til traktor.
En kvisthugger inne i en butikk.
Flishugger.
2 ATV'er inne i en butikk.
ATV-sesongen er i gang. Det selges stadig mer ATV og SSV/UTV. Disse kan kjøre fra 16 år, hvis de registreres ned til 40 km/t.
ATV'er inne i en butikk.
Powered by Labrador CMS