Gunn Mari Moen, Jon Moen og Steffen Møkkelgård hos RBL med 40-årsjubileumsutgaven av Lynx GLX 5900.

BRP on tour - Viser neste års modeller av Lynx og Ski-Doo

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag har RBL i Rindal besøk av BRP on tour 2023, med neste års av Ski-Doo og Lynx snøscootere. Det er 17 av de nye modellene som nå er på turne i Midt-Norge og Nord-Norge. Første stopp var Oppdal mandag denne uka, neste stopp er Tiller på onsdag, og turneen avsluttes i Tana i Finnmark om tre uker.

Spesielle modeller må bestilles i god tid

Daglig leder Jon Moen hos RBL forteller at kundene nå har mulighet til å sikre seg en av neste års scootermodeller til rabattpris, og forsesongsalget varer ut måneden. Enkelte modeller og farger er begrenset til bestilling i vårsesongen.

RBL sender sin endelige bestilling i april, og det vil bli bestilt rundt 60 nye scootere, sier Moen. Produksjonskapasiteten på snøscootere har vært begrenset de siste par åra, på grunn av råvaremangel og leveranseproblemer fra underleverandører, særlig når det gjelder elektroniske komponenter. Etterspørselen har faktisk vært så stor at man ikke har klart å produsere stort flere scootere enn de som blir forhåndsbestilt i april.

– Vi har ganske mange kunder som har bedt om tilbud på forsesongordre. Hvis vi skriver kontrakt nå så har de sikret seg maskin til neste vinter, sier Jon Moen.

130 ulike modeller

Det er stor omsetning av Ski-Doo og Lynx snøscootere i Norge. De to merkene utgjør av ca 70% av scootermarkedet i landet, opplyser Moen.

BRP, som er importør av Ski-Doo og Lynx, har hele 130 ulike nye modeller til 2023-sesongen. Det er riktignok små forskjeller på noen av modellene, med det er uansett veldig mye å velge i, fra barnescootere til store maskiner.

Ski-Doo og Lynx har relansert barnescootere.

Omsetningen av snøscootere og ATV, inkludert ettermarked/verksted, utgjør ca 15 millioner kroner hos RBL, og det øker for hvert år.

– Omsetninga har naturligvis økt betydelig med den nye butikken, og det har blitt mye enklere å gjennomføre arrangementer som dette, sier Jon Moen.

Powered by Labrador CMS