Pressemelding:

Ny EP fra Benedikt og Ævestaden

Koke Plate har gleden av å presentere ‘Jag är sen igen’, en EP av og med indie-orkesteret Benedikt og den svensknorske folketrioen Ævestaden. EP-en ble til i løpet av 5 intensive studiodager i januar og har resultert i et uforlignelig og rikt lydlandskap med bidrag fra 12 musikere på et høyt teknisk og kunstnerisk nivå, skriver plateselskapet i en pressemelding. Ved å kombinere Ævestadens moderne take på tradisjonell folkemusikk og Benedikts drømmende indiepop-univers har de skapt et friskt og særegent uttrykk på den alternative musikkscenen.

Låtskriverne Levina Storåkern, Hans Olav Settem og Eir Vatn Strøm fremstår som historiefortellere av rang med sine poetiske tekster. Lyrisk tar EP-en for seg temaer som strekker seg fra hverdagsproblemer og banale irritasjonsmoment som tannkremsflekker og rulletrapper til mørkere, eksistensielle temaer som ensomhet og depresjon. Denne poetiske dimensjonen blir støttet opp av 12 musikere som pakker disse tekstene inn i drømmende og underfundige lydlandskap, sinnsstemninger man kan ta og føle på.

‘Jag är sen igen’ byr på drømmende arrangementer med følelsesladde vokalprestasjoner og instrumentering som kantele, lyre, munnharpe, fele, cello, synther og field-recordings. EP-en er produsert og mikset av Hans Olav Settem & Marit Othilie Thorvik fra Benedikt og mastret av Matias Tellez.

Benedikt er et indie-orkester bestående av 9 medlemmer fra så ulike deler av landet som Surnadal, Østerdalen og Asker. Medlemmene er i dag Hans Olav Settem, Marit Othilie Thorvik, Simen Mitlid, Emilie Catrin Korsvold, Stein Boge, Oddbjørn Sponås, Sindre Skår, Sunniva Lilian Shaw of-Tordarroch og Brage Kristian Einum. Bandet besitter et helt særegent talent i å formidle tristesse i et drømmende lydlandskap lytteren kan søke tilflukt i, og har gjort seg bemerket i indie-kroker over hele verden med det kritikerroste andrealbumet ‘‘Balcony Dream’ som mottok Subjektprisen 2021. Albumet kom også på 2. plass i GAFFA Norge sin kåring over de beste albumene fra 2021.

Ævestaden er en svensknorsk trio som spiller nykomponert og tradisjonell musikk, med gamle og moderne instrumenter, der lyrer, fele, munnharpe, langeleiker, kantele, vokal og elektronikk klinger sammen i et nytt lydbilde. Trioen består av Eir Vatn Strøm, Levina Storåkern og Kenneth Lien - tre musikere som alle er multiinstrumentalister. Deres varierende instrumentkombinasjoner åpner opp et unikt lydbilde når tidløse harmonier, og lag med minimalistiske motiver, skaper en åpen og atmosfærisk verden.

Powered by Labrador CMS