Trommis fra Surnadal i MGP-finalen:

Eline Thorp gikk videre fra den tredje delfinalen i MGP. Ola Dønnem på trommer bak.
Eline Thorp gikk videre fra den tredje delfinalen i MGP. Ola Dønnem på trommer bak.

– Det bli kjøle gøttj!

Publisert Sist oppdatert

Surnadalingen Ola Dønnem er med i Eline Thorp sitt band i årets Melodi Grand Prix på NRK TV. Nå gleder han seg til å opptre i MGP-finalen i Trondheim Spektrum i helga.

Sist lørdag gikk den siste av tre delfinaler av stabelen i TV-studio i Nydalen i Oslo, der sju MGP-deltakere framførte sine låter. Ola Dønnem var med på scenen som trommeslager for Eline Thorp, med låta "Not Meant to Be". Thorp var en av de tre som ble de stemt videre til den store finalen i Trondheim, for å konkurrere om å bli Norges representant i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai.

Ola Dønnem jobber som frilansmusiker, og har base i Oslo. Dette er ikke første gang han opptrer på TV, men MGP har han ikke vært med på før, og dette er første gang han er med i en TV-sendt konkurranse, forteller han. Tidligere har han blant annet spilt på VG-lista på Rådhusplassen i Oslo.

Glad for at det ble pop

Karrieren som trommeslager starta i Surnadal kulturhus, der han spilte i rockeband sammen med flere, blant annet Torstein Snekvik, som de fleste husker som vinner av MGP junior i 2010.

Ola forteller at musikkinteressen kanskje kommer fra faren Jostein, som var musiker og spilte i danseband. Selv valgte Ola å sikte seg inn på en annen sjanger, når han begynte i rockeband. Han syntes det var moro å spille, så han flytta til Kristiansund og gikk musikklinja på videregående. Etter hvert ble det mer alvor, og han søkte seg inn på Høyskolen Kristiania i Oslo. Han vurderte først å begynne med jazz, men rett før søknadsfristen gikk ut bestemte han seg for å satse på en bachelor i pop i stedet.

– Det var da jeg fant meg selv, hvis man kan si det slik. Jeg fant den sjangeren som jeg hadde lyst til å holde på med. Jeg er veldig glad for at jeg endte opp med pop, og ikke jazz, selv om jeg elsker jazz også, sier han.

Han forteller at han har etablert seg ganske godt i popbransjen nå. Han har fått mange gode kontakter i Oslo, som blant annet ledet han til bandet i MGP.

Spiller med kjente navn

Den første ordentlige TV-opptredenen han hadde var i God morgen Norge på TV2. Senere har han har spilt på Norway Cup to ganger, og han har vært med på VG-lista-turneen 2019 og VG-lista på Rådhusplassen i Oslo i fjor.

I fjor var han blant annet to ganger i Sør-Korea for å spille på konserter. Han er med i bandet til Peder Elias fra Trondheim, som har blitt stor stjerne i Asia, spesielt Korea og Taiwan. I november i fjor ble Peder Elias faktisk kåret til årets popartist i Sør-Korea. Det er veldig stort.

Ola Dønnem har spilte med flere kjente artister, blant annet med Peder Elias i Sør-Korea.
Ola Dønnem har spilte med flere kjente artister, blant annet med Peder Elias i Sør-Korea.

Uvanlig koreografi

Nå nærmer MGP-finalen seg med stormskritt. Eline Thorp har to trommeslagere med seg på scenen, og det er ganske uvanlig.

– Vi var spent på hvordan det skulle bli med to trommiser på scenen. Vi var jo ikke med på å lage koreografien selv. Men jeg synes det ble veldig tøft, sier Ola.

Imponert over produksjonen

Ola forteller at han har hørt at billettene til MGP-finalen er utsolgt, og Trondheim Spektrum rommer flere tusen publikummere, så det kommer til å bli skikkelig trøkk.

– Det blir «kjøle gøttj». Jeg har aldri vært i Trondheim Spektrum før, og det blir en enorm produksjon. Jeg er veldig imponert over produksjonen, nå som jeg har fått se alle ledd bak scenen, alt som skjer, hvor bra tima det er og hvor proffe alle er.

Han forteller at det var litt overraskende å gå videre til MGP-finalen, men når de først har kommet så lagt så mener han at Elin Thorp har en sjanse til å vinne, selv om hun ikke er blant de største favorittene.

– Det er vanskelig å si hva folket vil ha. Alt kan skje, sier han.

Eline Thorp i delfinalen. med to trommiser på scenen.
Eline Thorp i delfinalen. med to trommiser på scenen.

Her kan du se opptak av "Not Meant to Be" fra delfinalen på NRK.

Drar på Europa-turne

I neste uke skal Ola innom Trondheim calling, med Ira Nor, som er fra Halsa. Etter det skal han ut på en lang Europa-turne, helt fram til april, med rock/metal-bandet Fixation. Han har spilt med Fixation de siste tre åra, og nå blitt fast medlem av bandet.

Etter dette skal han spille på en del bygdefestivaler og lignende med Synne Vo. Det kan bli flere turneer med Fixation i løpet av året, og han vet også at det blir flere turer til Asia, så det blir en travel sommer og høst.

Powered by Labrador CMS