Ronny Kjøsen
Ronny Kjøsen

Ronny Kjøsen er nominert til Spellemannsprisen - Veldig artig!

Fredag ble de nominerte til Spellemannsprisen 2020 offentliggjort. I kategorien folkemusikk er Ronny Kjøsen nominert, med sitt album «Bondebohem».

Publisert Sist oppdatert

Ronny Kjøsen opprinnelig fra Hølonda, men de siste par åra har han bodd i Rindal. Han jobber som organist i Stangvik, Todalen og Åsskard, og er freelance musiker i tillegg.

Kjøsen sier at han ble overrasket og glad for nominasjonen.

– Det er veldig artig! Det er jo et klapp på skuldra for det man har gjort, sier han til Trollheimsporten.

Deler æren med bandet

Han understreker at han deler æren med bandet, som består av Øyvind Smidt, Morten Berger Stai, Stian Lundberg, Ingrid Storlimo, og Jo Ranheim, som har vært en viktig brikke både som tekniker, produsent og gitarist.

Kjøsen har holdt på med musikk hele livet. Han har spilt trekkspill siden han var 10 år, og det er fortsatt hans hovedinstrument. Folkemusikk og gammeldans har det blitt mye av, og han har også spilt i danseband. I tillegg har han dirigert kor, skrevet for kor og korps, og jobba mye i studio. Han har medvirket på mange plateutgivelser med andre artister, i ulike sjangere. Men «Bondebohem» er det første albumet han har gitt ut i eget navn.

Det Spellemann-nominerte albumet ble gitt ut for ganske nøyaktig ett år siden. Det var et prosjekt som han hadde jobbet med veldig lenge, forteller han. Han har fått mange positive tilbakemeldinger etter utgivelsen.

Folkemusikk markedsføres best gjennom konserter, og bandet hadde planlagt mange konserter utover våren i fjor. Men de rakk bare et par opptredener før koronaen kom og satte en stopper for alt. Kjøsen bekrefter at det derfor er ekstra godt med en slik opptur nå.

Albumet «Bondebohem» er å få kjøpt på CD, og ligger selvsagt ute på Spotify og andre strømmetjenester.

Utdelingen av Spellemannsprisen skjer i et TV-show på NRK fredag 16. april.

De nominerte i kategorien folkemusikk er:

Britt Pernille Frøholm: Fokhaugen
Mads Erik Odde: Logne slåttar
Johanne Flottorp/Åsmund Solberg: Heimespel
Ronny Kjøsen: BondeBohem

Powered by Labrador CMS