Elevene ved Mo oppvekstsenter:

Elever på scenen og foreldre i salen
De tretti elevene ved Mo oppvekstsenter fremførte en fin sang om skolen sin

- Diktet egen sang til ære for grendaskolen

Da elever og lærere inviterte foreldre til skoleavslutning, fremførte de en egenkomponert sang som en hyllest til grendaskolen. Det ble en rørende stund i gymsalen på Mo oppvekstsenter.

Publisert Sist oppdatert

Elever og lærere var nokså hemmelighetsfulle i forkant av avslutningen. Vi visste bare at de hadde brukt en god del tid på å øve, og at foreldrene burde glede seg. 

Som seg hør og bør, var det både konferansier, sketsj og flere sanginnslag. Elevene fremførte den ene sangen etter den andre med stort engasjement og fokus. Her var det både utdrag fra leseuka med tema Astrid Lindgren,  "Stopp ikke mobb" og til sist en egenskrevet sang.

Mo-songen

Elevene i 5.-7. trinn hadde skrevet teksten i fellesskap, men dagens konferansier måtte innrømme at de hadde lånt melodien av selveste RBK. Sangen omhandler de positive sidene ved å gå på et oppvekstsenter, og mange foreldre satt rørt og lyttet i salen. 

Det er flott når barna selv har evne til å reflektere slik over egen oppvekst. Til tross for små forhold, er det fritt og trygt å gå på grendaskole. Det at sangen ble skrevet før det ble diskusjoner i både formannskap, media og FAU, gjør den desto finere. 

Mo-songen. Trykk på bildet for å gjøre det større
Refreng

Foreldrene snakket sammen over den påfølgende kaffekoppen om at det var en sjeldent harmonisk og rolig ettermiddag. Det synes å være god stemning mellom elevene og i blant de ansatte, og det var godt å være til stede på avslutning for sommeren i år. Etterpå var det tradisjon tro fotballkamp mellom voksne og barn. Ingen husker stillingen til slutt, men det var stort engasjement og mange om ballen. Det rapporteres ikke om overtråkk eller seneskader i ettertid heller, utrolig nok.

voksne og barn spille kamp. Usannsynlig mange spillere på banen.
Tradisjonsrik fotballkamp mellom samtlige elever på et lag og foreldre og lærere på det andre laget.
Mange spillere på gressbanen
Møljefotball på sitt beste: Stort engasjement og mange mål. Ingen husker stillingen etterpå..
Powered by Labrador CMS