Meldal videregående skole

Et slagkraftig Team som skal sørge for oppdaterte og fremtidsrettede elever, lærlinger og lærere ved meldal vgs. F.v. Lars Mikkelsen (fagleder MVGS), Frode Leraand, Oddgeir Estenstad, Joar Riseth, Øystein Bøhle (alle fra Nardo Bil Orkanger), Oddbjørn Labråten (Volvo Car Norway), Vidar Riseth (Midtnorsk Opplæring), Andreas Rindal (MVGS), Magnus Thue (Midtnorsk Opplæring) og Øyvind Hess (MVGS). Til høyre i bildet over sees skolens noe aldrende Volvo XC70 som nå får etterlengtet avløsning.

Bilverkstedet fikk ny undervisningsbil fra Volvo

Publisert Sist oppdatert

Torsdag i forrige uke fikk Meldal videregående skole overlevert en ny undervisningsbil fra Volvo Car Norway og Nardo Bil Orkanger. Bilen er en 2016-modell Volvo XC90 T8 ladbar hybrid, og den skal brukes i opplæring på vg2 kjøretøy.

Elever og lærere ved Meldal vgs. får med dette mulighet til å anvende relevant oppdatert teknologi. De får også tilgang til Volvo sitt digitale opplærings- og feilsøkingsprogram. Lærerne blir kurset i Volvo sin regi med hjelp av Joar Riseth, som er tekniker ved Nardo Bil.

– Sinnssykt artig!

Andreas Rindal, som er faglærer og teknisk ansvarlig ved kjøretøyverkstedet, forteller at dette er en nesten ny bil, og disse bilene er fortsatt i salg. Dette er ny teknologi, med både høyvolt og fossil motor. Det er høyvolten som er interessant, i og med at det er det samme som på en vanlig elbil, forklarer han.

– Dette er sinnssykt artig for oss! Det skaper motivasjon og ny giv. Vi er jo litt bilinteressert, vi som er lærere her, og vi har aldri hatt noe så nytt før. Dette er en skikkelig fet bil, en direktørbil. Det er moro for elevene å få holde på med en slik bil, og moro at vi kan gjøre det samme her som de gjør på Nardo bil, sier han.

Opplæringspakken er like viktig

Rindal påpeker at selve bilen er èn ting, men like så viktig er den opplæringspakken som følger med. Den er han veldig takknemlig for. Lærerne må holde seg oppdatert for ikke å bli utdatert. Nå får både lærerne og elevene ta del i Volvoskolen, og de får opplæring i Volvos egne systemer på høyvolt på elbil og hybrid. De får faktisk mulighet til å få samme utdannelse som Volvos teknikere har, dersom de klarer det. Nivået er høyt, påpeker han.

Skolen får nå en diagnose-PC fra Volvo med alle rettigheter, og egne opplæringspakker som kan brukes til elevene. Så hvis Volvo får en lærling fra Meldal vgs., da vet de at han/hun har kommet godt i gang med Volvos eget produkt.

Andreas Rindal forteller at skolen betaler en liten egenandel for bilen, og Midt-Norsk opplæring er med og sponser en del av det. Resten sponses av Volvo Norge og Nardo Bil. I tillegg til selve bilen inkluderer dette opplæringsprogram, tilgang til Volvos diagnosesystem, og opplæring. Joar Riseth fra Nardo Bil kommer til skolen for å hjelpe dem i gang.

Bilverkstedet ved Meldal vgs. er godt utstyrt nå, forteller Rindal. Dette er et godkjent kjøretøyverksted. De tar ikke EU-kontroller, men ellers tar de imot kunder og gjør de akkurat det samme som vanlige bilverksteder.

Gode erfaringer med rindalinger

Til slutt må vi få med at de gjerne vil ha rindalinger som elever på Meldal vgs., for det har de meget gode erfaringer med, sier Andreas Rindal. Han forteller at han har hatt mange flinke elever fra Rindal, som ofte har litt erfaring med "mekking" fra før. Noen kommer fra gård, eller kjenner noen som har gård, og mange er vant med forskjellige kjøretøy. Det er et godt utgangspunkt.

En mann drar i en duk, med konturene av en bil under.
Den nye undervisningsbilen ble avduket av Oddbjørn Labråten fra Volvo Car Norway og Frode Leraand, servicemarkedssjef hos Nardo Bil Orkanger.
En mann har dratt av duken som dekket en bil, en Volvo SUV. Inne på et bilverksted.
En Volvo Suv med påskrift Nardo bil og Volvo training car program.
Bilen var opprinnelig grå, men er nå foliert i en stilig farge, med støtte fra Midtnorsk Opplæring.
En dame og to menn i samtale.
Rektor ved Meldal vgs. Anne Lise Kirkholt, takker Nardo Bil Orkanger (Oddgeir Estenstad) og Volvo Car Norway (Oddbjørn Labråten), og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet.
To menn foran en Volvo SUV inne på et verksted.
Fornøyde faglærere som utover høsten -23 vil bli kurset gjennom Volvo sitt opplæringsprogram. Øyvind Hess, faglærer, og Andreas Rindal, faglærer og teknisk ansvarlig ved kjøretøyverkstedet.
Powered by Labrador CMS