Fargerikt, sunt og godt tilbehør til julematen

Rødkål er godt og fargerikt tilbehør til julematen. Den friske rødfargen frisker opp på fatet.

Publisert Sist oppdatert

Rødkålen er utrolig sunn og inneholder masse antioksidanter, B og C vitamin og kalium. Kanskje lurt å spise rødkål hele året, ikke bare i desember?

Hjemmelaga rødkål

4-6 porsjoner

1 kg rødkål

2-3 epler

1 ss smør

1 1/2 ts salt

2 ts karve

4-5 dl eplejuice eller vann

ca 1 ss eddik 7%

ca 1 ss sukker

Del kålen i biter og snitt tynne strimler med kniv eller ostehøvel. Ikke bruk den tykke midtstilken.

Skrell eplene, og skjær i tynne biter eller skiver.

Ha smør i en kjele, legg i strimla kål og eple lagvis med salt og karve. Hell på juice eller vann.

Kok under lokk i ca 1 time. Drei på kjelen av og til slik at det ikke setter seg i bunnen. Tilsett mer væske hvis det er behov for det.

Smak til med salt, eddik og sukker. Det skal smake friskt sursøtt.

Rødkål kan brukes som tilbehør til : kalkun, ribbe, pølser, kjøttkaker, stek og sikkert veldig mye anna. Ikke minst så pynter den flotte fargen opp på tallerkenen.