Fargerikt, sunt og godt tilbehør til julematen
Rødkål er godt og fargerikt tilbehør til julematen. Den friske rødfargen frisker opp på fatet.
Rødkålen er utrolig sunn og inneholder masse antioksidanter, B og C vitamin og kalium. Kanskje lurt å spise rødkål hele året, ikke bare i desember?
Hjemmelaga rødkål
4-6 porsjoner
1 kg rødkål
2-3 epler
1 ss smør
1 1/2 ts salt
2 ts karve
4-5 dl eplejuice eller vann
ca 1 ss eddik 7%
ca 1 ss sukker
Del kålen i biter og snitt tynne strimler med kniv eller ostehøvel. Ikke bruk den tykke midtstilken.
Skrell eplene, og skjær i tynne biter eller skiver.
Ha smør i en kjele, legg i strimla kål og eple lagvis med salt og karve. Hell på juice eller vann.
Kok under lokk i ca 1 time. Drei på kjelen av og til slik at det ikke setter seg i bunnen. Tilsett mer væske hvis det er behov for det.
Smak til med salt, eddik og sukker. Det skal smake friskt sursøtt.
Rødkål kan brukes som tilbehør til : kalkun, ribbe, pølser, kjøttkaker, stek og sikkert veldig mye anna. Ikke minst så pynter den flotte fargen opp på tallerkenen.