Fra Lakseregionens stand på matfestivalen i Trondheim.

Lakse­regionen med barne­aktiviteter på Trøndersk Matfestival

Lakseregionen går sammen om barneaktiviteter på Trøndersk Matfestival, som går av stabelen 28. - 30. juli i Trondheim.

Ordførerne fra kommune i Trøndelag Sørvest, Lakseregionen; Frøya, Hitra, Skaun, Orkland, Aure, Heim, Rennebu og Rindal bidrar med video i rebusen for lakseregionen. I de korte filmsnuttene skal barna komme frem til løsningsordet til en matrett fra hver kommune. I rebusen skal de finne kommunelaksene som hører til lakseregionen og lære om lokale matskatter underveis. Her blir det også stopp i laksebarnehagen og litt kokkelering samtidig som du blir kjent i lakseregionen. Dette skriver Trøndelag Sørvest – Lakseregionen i en pressemelding torsdag.

Odd Jarle Svanem, ordfører i Heim kommune.

Barna vil også møte en ordfører i arbeid på standen med aktiviteter, da de også skal arbeide en time hver sammen med en ung kokk fra regionen i sommerjobb. Her kan barna lage en rett med sjømat fra lakseregionen inspirert av smaker fra hele verden som de selv setter sammen.

Dette samarbeidet er en del av prosjektet regionen har i tilknytting til at Trøndelag er European region of gastronomy i 2022. Lakseregionen har satset stort på samarbeid knyttet til året hvor de feirer tittelen som europeisk matregion. Lakseregionen har jobbet med fire hovedsatsningsområder i prosjektet; Kommunikasjon og omdømme, nettverk og samarbeid, laksedialogen og rekruttering.

– Barneaktivitetene på matfestivalen går under satsingsområdet rekruttering, hvor vi har ungdom i sommerjobb og håper å inspirere frem nye unge kokker gjennom spennende kokkelering, sier Sandra Bergsnev, som er prosjektleder for Europeisk Matregion, Trøndelag Sørvest – Lakseregionen.

Regionrådet for Trøndelag sørvest har altså valgt Lakseregionen som felles navn.

– Fra de rike lakseelvene i innlandet, kilenotfiske i fjordene, til lakseoppdretterne ute i havet er dette et tradisjonsrikt fellestrekk ved regionen, sier Kristin Strømskag, ordfører Frøya Kommune og leder Trøndelag Sørvest – Lakseregionen.

– I tillegg til laksen kan regionen skilte med en stor spennvidde i matproduksjonen fra innlandet til ytre kyst. Vi har et stort antall prisvinnende små og store lokalmatprodusenter innen kjøtt, ost, bakevarer, grønnsaker, bryggeri og fiskemat. Dette er vi stolte av å kunne vise frem til alle på Trøndersk matfestival – velkommen innom standen vår, sier Strømskag.

F.v. Ole Haugen, ordfører i Hitra, Kristin Strømskag, ordfører i Frøya, Gunn Stokke, ordfører i Skaun og Oddbjørn Bang, ordfører i Orkland.

Vibeke Langli, ordfører Rindal Kommune, synes det er veldig fint at regionen kan samles i en stand under matfestivalen for å vise det store mangfoldet som finnes i regionen, fra øyrekka til Trollheimen.

– At vi i tillegg knytter dette opp mot barn og unge er spesielt fint, da dette kan bidra til å skape enda større bevissthet rundt matproduksjon og matopplevelser, sier Langli.

Powered by Labrador CMS