Fem personer rundt et bord, med hver sin tallerne med middag.
F.v. Anders Grytbakk, Via Aandahl Tande, Oddbjørn Grytbakk, Reidunn Grytbakk og Wigdis Anita Bolme Grytbakk.

«Så tå laja god siljbaill….!!»

Publisert Sist oppdatert

250 sildballsultne gjester, både rindalinger og mer langtveisfarende, i alle aldre tok turen innom Rindal IL sin sildballfestival i Rindalshuset på lørdag.

– Det må vi være fornøyd med i godværet, sier Sildballgeneral Oddbjørn Heggem.

– Selv om det er et stykke til rekorden på over 450 gjester fra tidlig 2000 tall. Det har gått med nesten 1700 sildballer og 55 kg bacon, i tillegg til mengder med kålrot, tyttebærsyltetøy og sirup, legger han til.

En mann med Rindal IL-jakke med en middagstallerken og et glass melk på borde foran seg.
Sildballgeneral Oddbjørn Heggem smaker på årets sildball.

Gjestene ble møtt velkommen i foajeen på Rindalshuset av «Trollheimsbrass». Messingblåsere fra bygdene rundt Trollheimen. De satte en fin ramme rundt arrangementet.

Seks korpsmusikere som sitter og spiller på trommer og blåseinstrumenter.

«Så tå laja god siljbaill…!!», var et av svarene da vi spurte en av gjestene om sildballen smakte. «Dåkk må låvvå å arranger festival neste år og...» var det andre som svarte.

Nytt av året var glutenfri sildball, noe som var ble vel tatt imot av de med glutenintoleranse.

Årets festival var den 14. i rekken, så neste år er det 15. års jubileum.

Fire menn sitter rundt et bord med hver sin middagstallerken og spiser.
F.v. Terje Grønli, Olav Elshaug, Jon Inge Kvam og Rune Løfald.
Powered by Labrador CMS