«Så tå laja god siljbaill….!!»
250 sildballsultne gjester, både rindalinger og mer langtveisfarende, i alle aldre tok turen innom Rindal IL sin sildballfestival i Rindalshuset på lørdag.
– Det må vi være fornøyd med i godværet, sier Sildballgeneral Oddbjørn Heggem.
– Selv om det er et stykke til rekorden på over 450 gjester fra tidlig 2000 tall. Det har gått med nesten 1700 sildballer og 55 kg bacon, i tillegg til mengder med kålrot, tyttebærsyltetøy og sirup, legger han til.
Gjestene ble møtt velkommen i foajeen på Rindalshuset av «Trollheimsbrass». Messingblåsere fra bygdene rundt Trollheimen. De satte en fin ramme rundt arrangementet.
«Så tå laja god siljbaill…!!», var et av svarene da vi spurte en av gjestene om sildballen smakte. «Dåkk må låvvå å arranger festival neste år og...» var det andre som svarte.
Nytt av året var glutenfri sildball, noe som var ble vel tatt imot av de med glutenintoleranse.
Årets festival var den 14. i rekken, så neste år er det 15. års jubileum.