Letthus AS har produsert tusen vogner siden august 2014. Det er absolutt verdt en liten feiring.

Letthus-vogn nummer 1000 skal til Surnadal

Torsdag kunne Letthus AS i Rindal feire overleveringen av vogn nummer tusen siden oppstarten i 2014. Jubileumsvogna er skreddersydd for Thai Food Takeaway, og den blir etter hvert plassert ved Møbel-Fiske på Skei.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ekstra stas at akkurat denne vogna blir i nærområdet, sier Synnøve Langli i Letthus.

Hun tar imot Pan Promchart, innehaver av Thai Food Takeaway i Surnadal, for å vise henne den ferdige vogna. Jubileumsvogna er stor og romslig, og innreda som gatekjøkken.

Store mengder god mat kommer til å passere gjennom denne luka i åra som kommer.

Har tredoblet antall ansatte

Selskapet Letthus AS starta i august 2014, da fire av de ansatte kjøpte opp konkursboet etter Letthus Rindal AS, for å drive det videre. Etter det har arbeidsstokken vokst i takt med omsetninga, og bedriften har nå 11 ansatte.

Synnøve Langli forteller at de har holdt telling på antall vogner som de har produsert i disse åra. Her regner de med alle vogner som kan dras av bil, samt helikopterbrakker. Andre varianter, som telehytter og toalettkabiner, har de ikke regnet med.

Urolig marked og høy prisstigning

På tross av pandemien og prisstigning i markedet har Letthus AS fulle ordrebøker i lang tid framover. De merker riktig nok problemer med lange leveringstider fra underleverandører, som sliter med å skaffe råvarer og komponenter. For eksempel forbrenningstoaletter er det flere måneder leveringstid på nå, forteller Synnøve Langli, men de har sørget for å være godt i forkant med bestillingene, og da går det greit.

Daglig leder Martin Rise sier at han håper at markedet snart stabiliserer seg, og at prisstigningen kommer ned på normalt nivå igjen.

Han påpeker at vogn nummer tusen er "skreddersydd" for kunden, slik de fleste av Letthus sine vogner er, i større eller mindre grad.

– Det har vi alltid gjort, så det er vi gode på, sier Rise.

Martin Rise, Synnøve Langli og et stort 1000-tall.

Plasseres på Skei

Pan Promchart er veldig godt fornøyd med den nye matvogna. Her er det mye større plass enn i bilen hun har fra før, og større bekvemmelighet, ikke minst i kulda på vinters tid, for her kan alle vinduer og dører lukkes samtidig. Pan forteller at hun skal beholde Thai Food-bilen også. Hun vil fortsette å kjøre til Rindal på fredager, og hun vil selge mat fra bilen på stranda om sommeren.

Jubileumsvogna skal få fast plass på Skei, ved Småtteriet i Møbel-Fiske-bygget. Hun planlegger å få vogna på plass i begynnelsen av mai. Da blir det åpent fem dager i uka, onsdag - søndag.

Gatekjøkkenvogna er 6 x 2,5 meter stor, altså ca 15 m² innvendig. Da skal det være god plass til å lage mat, og kjøleskap fryser og oppvaskmaskin mm.

Martin Rise forteller at Letthus har laget gatekjøkkenvogna som er plassert ved Bunnpris-butikken på Vormstad i Orkland. Den vogna er av samme størrelse, og innredningen er ganske lik. Pan Promchart var innom for å se på den vogna før den ble levert ut, slik at hun kunne planlegge sin egen vogn. Nå gjenstår bare litt ekstra innredning og spesialtilpasning før jubileumsvogna ruller ut av Letthus-fabrikken i Rindal.

Vogn nummer tusen ble feiret med kake.
Kunden skal selvsagt ha det første stykket.
Her er det god plass. Pan Promchart og Kåre Einar Møkkelgjerd planlegger de siste detaljene i vogna.
Powered by Labrador CMS